“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Страшни Хелоуин Мъфини

Пакост или лакомство?

about 12 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Страшни Хелоуин Мъфини

Тесто:

180 г масло
180 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
2 бр. портокали (настъргани кори)
3 бр. яйца
150 мл сок (портокалов)
375 г пшеничено брашно
3 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Глазура:

100 г млечен шоколад
100 г бял шоколад
2 с.л. олио

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Разбийте маслото на крем с миксер и при непрекъснато бъркане постепенно добавете захарта, ванилената захар и настърганите портокалови корички до получаването на хомогенна смес. Разбъркайте едно по едно яйцата, всяко по 30 сек. на висока степен и добавете портокаловия сок. Объркайте пресятото брашно с бакпулвера в кремообразната смес за кратко. Подредете 12 формички за мъфини в тава и разпределете равномерно полученото тесто в тях с помощта на 2 супени лъжици. Печете около 30 минути в предварително загрята фурна на 180 ° C при горен и долен нагревател или на 160 ° C при горещ въздух. След изпичането оставете мъфините да се охладят.

2

Глазура

Разтопете по отделно начупения бял и млечен шоколад на водна баня с по 1 ч.л. олио. Поставете две здрави полиетиленови торбички в две чаши и напълнете всяка с по 1 с.л. от двата разтопени шоколада. Глазирайте половината мъфини с останалия бял шоколад, а другата половина - с млечния.

3

Украса

Отрежете едното ъгълче на торбичките и изрисувайте белите мъфини с млечния шоколад, а другите с белия. Нарисувайте лице на призрак с млечния шоколад върху бялата глазура или върху тъмната глазура начертайте спирала и с помощта на клечка за зъби оформете като паяжина от средата към външната част.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация