Солени мъфини за сладки приятели

Началото на учебната година наближава с пълна сила, а какво по-забавно от закуска, която да приготвите заедно с малчуганите?

12 мъфини (/кексчета)

Лесно 10 Minutes

Преди да се качите на пиратския кораб към новата учебна година ⛵, най-добре да се заредите с провизии 🧁. Тези солени мъфини са пухкави, вкусни и заредени с енергия за весели мигове.

Съставки

Съставки

за рецептата  Солени мъфини за сладки приятели

За тестото:

2 бр. яйца
80 мл олио
250 мл прясно мляко
1 ч.л. оцет (ябълков)
1 ч.л. сол
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
1 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
50 г тиквички
50 г магданоз
150 г сирене Ементал
100 г шунка

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне на тестото

Намажете с бучка масло гнездата на тавичката за мъфини и поръсете с малко брашно. Обърнете и изтупайте излишното количество.

За да направите тестото, сложете в купа яйцата, олиото, млякото, оцета, солта и ги разбъркайте добре с телена бъркалка, докато се получи еднородна смес. В друга купа добавете брашното, бакпулвера, содата. Разбъркайте леко, за да се смесят съставките. С помощта на лъжица започнете да слагате от сухите съставки към мокрите. Не спирайте да разбърквате, докато сложите цялото количество брашно.

Настържете сиренето ементал, нарежете на кубчета тиквичките и шунката, а магданоза нарежете на ситно. След това добавете и тях към сместа.

2

Загрейте фурната на 160°С с вентилатор или на 180°С на горен и долен реотан. Напълнете гнездата на формата за мъфини със сместа, поставете по 2 с.л., като внимавате да не препълните формата. Печете около 25 мин до готовност (може да проверите дали е готово със суха клечка). Извадете и оставете да се охлади.

3

Тази рецепта може да откриете в третия брой на сп. "Ванилени вести". А рецептата е споделена с нас от Дани Динева, която може да последвате в блога Cooks and Bakes ѝ или фейсбук и инстаграм страниците ѝ.

Може да добавите друго любимо сирене по избор, колбас, кашкавал или маслини без костилка, сушени домати, кисели краставички, нарязани на кубчета. Следете да спазвате грамажите на продуктите. Ако са от консерва, отцедете и подсушете продуктите преди влагане, за да се избегне преобладаващо водно съдържание. 

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: