“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Снежни кристали

Коледни сладки с кокос

about 20 - 25 сладки (/бисквитки)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Снежни кристали

Тесто:

50 г бял шоколад
170 г масло
80 г захар (кафява)
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
2 капки есенция ром Dr.Oetker
1 бр. яйца
170 г пшеничено брашно
30 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
40 г кокосови стърготини
about 10 г пудра захар
about 10 г сребърни перли

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Поставете маслото в съд, добавете разтопения шоколад, захарта, ванилената захар и есенцията и разбийте с миксер до получаването на хомогенен крем. Добавете яйцето и го разбъркайте около 30 сек. на висока степен. Добавете брашното и Густина и разбъркайте сместа на най-ниска степен.

Отделете една супена лъжица кокосови стърготини, останалите объркайте в сместа. С помощта на шприц и приставка с формата на звезда/снежинка (Ø 7 mm) и направете „снежните кристали" върху застлана с хартия за печете тава. Поръсете с кокосови стърготини и печете в предварително загрята фурна на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C на горещ въздух около 12 мин. След като сладките се охладят напълно може да разбъркате пресятата пудра захар с малко вода до получаване на гъста смес и с нейна помощ да прилепите сребърни перли.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация