Flag

Сладоледен чийзкейк с горски плодове

8 - 10 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Сладолед и плодов чийзкейк са сред любимите изкушения за лятото, а двете заедно - са истинско кулинарно тържество за сетивата
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За плодовия сос
300 гягоди
75 гзахар (кристална)
2 с.л.лимонов сок
За основата
200 гбисквити (маслени)
100 гкраве масло (разтопено)
За чийз крема
1 пак.Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад
500 млпрясно мляко
80 гзахар
200 млсметана (млечна - 30-35% масленост)
2 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
300 гсирене крема
За гарниране
200 млсметана (млечна - 30-35% масленост)
2 с.л.пудра захар
1 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
50 гягоди
50 гборовинки
50 гмалини
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1

За плодовия сос

В малка тенджера смесете измитите, почистени и нарязани на четвъртинки ягоди със захарта и лимоновия сок и оставете сместа да заври на умерен огън, като разбърквате от време на време.

Намалете температурата и оставете да къкри 20-ина минути, или докато сосът се сгъсти, като не преставате да разбърквате от време на време. Отстранете от огъня, размачкайте леко плодовете с вилица и охладете сместа.

2

За основата

Покрийте дъното на форма с подвижен борд и диаметър 18 см с хартия за печене и стените на формата с ацетатна лента или хартия за печене. В блендер или кухненски робот смелете бисквитите до едри трохи.

Добавете разтопеното масло и блендирайте за кратко. Изсипете омаслените трохи в подготвената форма и притиснете с лъжица или дъното на чаша, докато оформите равномерен твърд блат. Оставете в хладилника да стегне.

3

За чийз крема

В средно голям съд за варене смесете съдържанието на пакетчето пудинг и 80 г захар, добавете постепенно млякото и разбъркайте добре. Оставете да заври, намалете температурата на котлона и варете още 3 минути при непрекъснато бъркане.

Отстранете готовия крем от котлона и оставете да се охлади леко, като разбърквате от време на време. Разбийте 200 мл млечна сметана и есенцията ванилия с миксер на висока скорост до меки връхчета. Прибавете на части към крема сиренето, като разбърквате с миксер на ниска скорост, докато се смесят.

След това добавете постепенно охладения пудинг, като не преставате да разбивате с миксер на ниска скорост. Разстелете равномерно върху бисквитената основа и добавете със супена лъжица от плодовия сос на 6-7 места – в центъра и по периферията.

С остър нож разбъркайте внимателно плодовото желе, за да получите мраморен ефект, като внимавате да не докосвате бисквитената основа и оставете да се охлади напълно. Покрийте със свежо фолио и замразете във фризера за пone 6 часа.

4

За декорацията

Преди да поднесете, разбийте останалите 200 мл млечна сметана с пудрата захар и есенцията ванилия до твърди връхчета. Освободете чийзкейка от формата и поставете в подходящ поднос.

С помощта на пош и накрайник шприцовайте розички от сметаната по периферията на чийзкейка. Нанесете 3-4 с.л. от плодовия сос по средата и декорирайте със свежите плодове.

Поднесете веднага, като разрежете с остър нож, загрят в топла вода за чисти и остри разрези, и се уверете, че режете докрай през основата. Съхранявайте сладоледения чийзкейк във фризера.

5

Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking за още интересни рецепти и съвети.