Сладоледен чийзкейк с горски плодове

Сладолед и плодов чийзкейк са сред любимите изкушения за лятото, а двете заедно - са истинско кулинарно тържество за сетивата

8 - 10 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Сладоледен чийзкейк с горски плодове

За плодовия сос:

300 г ягоди
75 г захар (кристална)
2 с.л. лимонов сок

За основата:

200 г бисквити (маслени)
100 г краве масло (разтопено)

За чийз крема:

1 пак. Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад
500 мл прясно мляко
80 г захар
200 мл сметана (млечна - 30-35% масленост)
2 ч.л. Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml
300 г сирене крема

За гарниране:

200 мл сметана (млечна - 30-35% масленост)
2 с.л. пудра захар
1 ч.л. Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml
50 г ягоди
50 г боровинки
50 г малини

preparation

Приготвяне

1

За плодовия сос

В малка тенджера смесете измитите, почистени и нарязани на четвъртинки ягоди със захарта и лимоновия сок и оставете сместа да заври на умерен огън, като разбърквате от време на време.

Намалете температурата и оставете да къкри 20-ина минути, или докато сосът се сгъсти, като не преставате да разбърквате от време на време. Отстранете от огъня, размачкайте леко плодовете с вилица и охладете сместа.


2

За основата

Покрийте дъното на форма с подвижен борд и диаметър 18 см с хартия за печене и стените на формата с ацетатна лента или хартия за печене. В блендер или кухненски робот смелете бисквитите до едри трохи.

Добавете разтопеното масло и блендирайте за кратко. Изсипете омаслените трохи в подготвената форма и притиснете с лъжица или дъното на чаша, докато оформите равномерен твърд блат. Оставете в хладилника да стегне.


3

За чийз крема

В средно голям съд за варене смесете съдържанието на пакетчето пудинг и 80 г захар, добавете постепенно млякото и разбъркайте добре. Оставете да заври, намалете температурата на котлона и варете още 3 минути при непрекъснато бъркане.

Отстранете готовия крем от котлона и оставете да се охлади леко, като разбърквате от време на време. Разбийте 200 мл млечна сметана и ванилията с миксер на висока скорост до меки връхчета. Прибавете на части към крема сиренето, като разбърквате с миксер на ниска скорост, докато се смесят.

След това добавете постепенно охладения пудинг, като не преставате да разбивате с миксер на ниска скорост. Разстелете равномерно върху бисквитената основа и добавете със супена лъжица от плодовия сос на 6-7 места – в центъра и по периферията.

С остър нож разбъркайте внимателно плодовото желе, за да получите мраморен ефект, като внимавате да не докосвате бисквитената основа и оставете да се охлади напълно. Покрийте със свежо фолио и замразете във фризера за пone 6 часа.


4

За декорацията

Преди да поднесете, разбийте останалите 200 мл млечна сметана с пудрата захар и ванилията до твърди връхчета. Освободете чийзкейка от формата и поставете в подходящ поднос.

С помощта на пош и накрайник шприцовайте розички от сметаната по периферията на чийзкейка. Нанесете 3-4 с.л. от плодовия сос по средата и декорирайте със свежите плодове.

Поднесете веднага, като разрежете с остър нож, загрят в топла вода за чисти и остри разрези, и се уверете, че режете докрай през основата. Съхранявайте сладоледения чийзкейк във фризера.


5

Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking за още интересни рецепти и съвети.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: