“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

СЛАДКИШ ЗА ОЧАРОВАНЕ НА ПЛЕМЕННИЦИТЕ

Вкусен десерт с бадеми и шоколадови бонбони

16 парчета (/парченца)

Easy 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  СЛАДКИШ ЗА ОЧАРОВАНЕ НА ПЛЕМЕННИЦИТЕ

Кексово тесто:

250 г краве масло (меко)
250 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 с.л. eсенция бадем Dr.Oetker 38 мл
4 бр. яйца
500 г брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
250 мл прясно мляко
100 г бадеми (счукани)
16 бр. шоколадови кръгли бонбони с лешников крем Rocher®

За украса:

100 г кувертюр (шоколадов)
50 г лешникова нуга
150 бр. шарени шоколадови дражета (сортирани по цвят)
30 г Маршмелоу бонбони

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

Намаслете и набрашнете кръглата форма за торта с падащ ринг с диаметър 26 cm. Загрейте предварително фурната на 170° C на горен и долен нагревател или на 150° C на вентилатор.

2

Кексово тесто

Разбийте маслото с миксер на крем. Постепенно изсипете захарта, ванилената захар и есенцията, като разбивате до хомогенност. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате всяко по около ½ минута на най-висока степен.

Смесете брашното и бакпулвера и го добавете на две части, като редувате с млякото, продължавайки да разбивате на средна степен. Най-накрая добавете бадемите. Половината от тестото разпределете и загладете в подготвената форма за торта. Отгоре поставете кръглите бонбони, върху тях изсипете останалото тесто и загладете. Печете в средата на загрятата фурна.

След изпичане оставете сладкиша във формата за 10 мин, след което го извадете от формата и оставете да се охлади напълно върху кухненска скара. 

3

Украса

В съд с гореща вода поставете пакетчето шоколадова глазура. След 5 мин намачкайте опаковката и изсипете в купичка. Към нея добавете лешниковата нуга. Намажете повърхността на сладкиша и оставете да се стече по стените. Подредете шоколадовите шарени дражета като цветовете на дъгата. С бонбоните Маршмелоу оформете облачета.