“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Сладкиш Наполеон

По френски

12 парчета (/парченца)

Easy 30 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Сладкиш Наполеон

За сладкиша:

800 г многолистно тесто (бутер)
700 мл прясно мляко
1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
100 г захар
50 г подсладено кондензирано мляко
150 г бял шоколад
50 г бадеми смлени
1 с.л. Есенция бадем Dr.Oetker 38 мл

За украса:

200 мл сладкарска сметана
60 г захар
about 50 - 100 г ягоди
about 1 - 2 стръкa мента

preparation

Приготвяне

1

За блатовете

Развийте бутертестото върху влажна кърпа, очератайте 4 кръга с желания диаметър и ги отрежете с остър нож. Поставете върху тава, покрита с хартия за печене. Ако не се събират всички, изпечете ги на два пъти. Надупчете нагъсто повърхността с вилица, покрийте с втори лист хартия за печене и отгоре поставете втора тава за печене, за да притиска тестото. Изпечете на 200 °С за около 7-8 мин, като проверите дали тестото се е изпекло под горната тава. Извадете готовите кори и оставете да се охладят. 

2

За крема

Пригответе крема по указанията на опаковката, но със 700 мл мляко, 50 г кондензирано мляко и само 100 г захар. Разтопете белия шоколад и го прибавете към крема заедно със смлените бадеми и бадемовата есенция. Оставете крема леко да изстине. 

3

Сглобяване

Сглобете тортата, като подредите една върху друга четирите кори, а между тях разпределете крема.
 
Отгоре декорирайте с разбитата сметана, и украсете с пресни ягоди, листенца мента и ядливи цветя, ако желаете.