“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Сладки подаръчета

Сладки за всеки вкус

120 сладки (/бисквитки)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Сладки подаръчета

Маслено тесто:

350 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
100 г захар
200 г масло
1 бр. яйца

Овeсени сладки:

60 г фини овесени ядки
1 пак. захар с лимон Dr.Oetker

Шоколадови сладки:

50 г кувертюр
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker

Фъстъчени сладки:

30 г ядки (осолени фъстъчени ядки)
30 г шоколадови парченца

Кокосово-портокалови сладки:

50 г кокосови стърготини
1 с.л. захар
1 с.л. ликьор (портокалов ликьор или портокалов сок)
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
30 г шамфъстък

preparation

Приготвяне

1

Маслено тесто

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете захарта и яйцето и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Разделете тестото на равни части.

2

Овесени сладки

Сложете овесените ядки в купа и разбийте с миксер за кратко. Добавете еднотото тесто със захарта с лимон и объркайте с миксер за кратко. Оформете тестото на руло от около 20 см, увийте го във фолио и оставете в хладилника да стегне за минимум 1 ч.

3

Шоколадови сладки

Начупете кувертюра на малки парченца и с миксер донатрошете. Добавете другата четвъртинка тесто с бурбонската ванилова захар и разбъркайте с миксера за кратко. Оформете тестото на руло от около 20 см, увийте го във фолио и оставете в хладилника да стегне за минимум 1 ч.

4

Фъстъчени сладки

С миксер натрошете отделно фъстъците, а после и шоколада. Смесете шоколада, фъстъците и едната четвърт тесто и разбъркайте с миксер за кратко. Оформете тестото на руло от около 20 см, увийте го във фолио и оставете в хладилника да стегне за минимум 1 ч.

5

Кокосово-портокалови сладки

Нарежете с нож на парченца шамфъстъка. Замесете последната четвъртина тесто с кокосовите стърготини, захарта, ликьора, шамфъстъка и Финес-аромат портокалови корички. Оформете тестото на руло от около 20 см, увийте го във фолио и оставете в хладилника да стегне за минимум 1 ч.

6

Печене

Нарежете рулата на филийки с дебелина 1 см и поставете върху застлана с хартия за печене тава. Печете около 10-12 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух. След изпичане издърпайте сладки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация