“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Шоколадово-бананови рогчета

Празнично настроение със курабийки с банан и шоколад

about 15 - 20 сладки (/бисквитки)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Шоколадово-бананови рогчета

Продукти:

1 бр. банани
250 г пшеничено брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
1 с.л. какао Dr.Oetker
125 г захар
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker
about 3 г сол (щипка)
150 г масло
about 10 г пудра захар

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Обелете и в купа намачкайте банана. Смесете брашното, бакпулвера и какаото, пресейте ги, добавете останалите продукти и бъркайте с миксера първо на най-ниската, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто.

Върху набрашнена повърхност омесете тестото и оформете малки рогчета с дебелината на молив. Подредете ги в застлана с хартия за печене тава, поставете я в средата на предварително загрята фурна и печете на 180°C около 12 минути. След като изстинат ги поръсете с пудра захар или ги украсете с глазура от пудра захар и мляко.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация