Шоколадови тарталети с хрупкава глазура

Мини удоволствия от шоколад, бита сметана и маскарпоне

6 мъфини (/кексчета)

Easy 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Шоколадови тарталети с хрупкава глазура

За тестото:

50 г краве масло
2 бр. яйца
1 ч.л. Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml
80 г захар
75 г пшенично брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
10 г какао премиум Dr.Oetker
25 г тъмен шоколад (настърган)

За крема:

100 г маскарпоне
50 г сладкарска сметана (студена)
1 ч.л. Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml
1 с.л. лимонов сок

За украса:

150 г ягоди
1 пак. Глазура тъмен шоколад

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Покрийте форма с ринг (Ø 26 см) с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 °C на долен и горен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор. Разтопете маслото и намазнете с част от него ринга на формата.

Разбийте яйцата и екстракта от ванилия в купа с миксер (куки за разбъркване) на най-високата степен за 1 мин на пяна. Добавете захарта и разбъркайте за около 3 мин. Пресейте брашното, бакпулвера и какаото. Добавете ги към яйчената смес и разбъркайте за кратко на най-ниската степен. Накрая изсипете маслото и настъргания шоколад и разбъркайте.

Разстелете тестото равномерно във формата и печете 15-18 мин в долната половина на фурната. Внимателно разхлабете и отстранете ринга. Обърнете печивото с дъното нагоре върху решетка, застлана с хартия за печене, и оставете да се охлади. 

2

Крем

Изрежете с чаша 12 кръгчета от тестото (Ø 5,5-6 см). Смесете маскарпонето със сметаната, екстракта от ванилия и лимоновия сок и разбийте за кратко с миксера на най-ниската степен, а след това на най-високата скорост.

Изсипете крема в пош и шприцовайте половината тарталети. Поставете останалите тестени кръгчета върху крема и натиснете внимателно.

3

Украса

Разтопете глазурата в съд с гореща вода, докато омекне съдържанието ѝ. Измийте ягодите, подсушете ги и ги потопете наполовина в разтопената глазура. Поставете тарталетите върху решетка, застлана с хартия за печене. Покрийте всяка тарталета с останалата част от глазурата, а най-отгоре украсете с ягодите.
 

С останалите трохички от блата и останалата глазура оформете кейк-попс.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: