за рецептата Шоколадови тарталети с хрупкава глазура
50 г | краве масло |
2 бр. | яйца |
1 ч.л. | Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml |
80 г | захар |
75 г | пшенично брашно |
1 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
10 г | какао премиум Dr.Oetker |
25 г | тъмен шоколад (настърган) |
100 г | маскарпоне |
50 г | сладкарска сметана (студена) |
1 ч.л. | Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml |
1 с.л. | лимонов сок |
150 г | ягоди |
1 пак. | Глазура тъмен шоколад |
Покрийте форма с ринг (Ø 26 см) с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 °C на долен и горен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор. Разтопете маслото и намазнете с част от него ринга на формата.
Разбийте яйцата и екстракта от ванилия в купа с миксер (куки за разбъркване) на най-високата степен за 1 мин на пяна. Добавете захарта и разбъркайте за около 3 мин. Пресейте брашното, бакпулвера и какаото. Добавете ги към яйчената смес и разбъркайте за кратко на най-ниската степен. Накрая изсипете маслото и настъргания шоколад и разбъркайте.
Разстелете тестото равномерно във формата и печете 15-18 мин в долната половина на фурната. Внимателно разхлабете и отстранете ринга. Обърнете печивото с дъното нагоре върху решетка, застлана с хартия за печене, и оставете да се охлади.
Изрежете с чаша 12 кръгчета от тестото (Ø 5,5-6 см). Смесете маскарпонето със сметаната, екстракта от ванилия и лимоновия сок и разбийте за кратко с миксера на най-ниската степен, а след това на най-високата скорост.
Изсипете крема в пош и шприцовайте половината тарталети. Поставете останалите тестени кръгчета върху крема и натиснете внимателно.
Разтопете глазурата в съд с гореща вода, докато омекне съдържанието ѝ. Измийте ягодите, подсушете ги и ги потопете наполовина в разтопената глазура. Поставете тарталетите върху решетка, застлана с хартия за печене. Покрийте всяка тарталета с останалата част от глазурата, а най-отгоре украсете с ягодите.
С останалите трохички от блата и останалата глазура оформете кейк-попс.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: