Пригответе си 4-6 порцеланови формички за печене на суфле. Включете фурната да загрява на 180°С.
Разтопете на водна баня маслото и шоколада и оставете да изстине. Разделете белтъците и жълтъците в две отделни купи. Разбийте жълтъците с половината захар и ванилията за 3-4 минути. Разбийте белтъците с останалата захар и солта до меки връхчета. Прибавете изстиналата шоколадова смес (масло и шоколад) към жълтъците и разбийте на ниска скорост за 1-2 минути.
С помощта на шпатула прибавете разбитите белтъци към жълтъците с шоколад. Разбъркайте внимателно, за да не спадне обема на белтъците. Напълнете купичките на 2/3 от обема по равно и печете за около 22-25 минути без вентилатор.
Смесете съдържанието от пакетчето пудинг със захарта в касерола и започнете да прибавяте прясното мляко като разбърквате непрекъснато с телена бъркалка, за да не стане на бучки.
Сложете касеролата на котлона и варете крема при непрекъснато бъркане до сгъстяване за 4-5 минути. Свалете от огъня и покрийте плътно повърхността със свежо фолио, така че да се опира до пудинга. Оставете настрана да изстине напълно.
След като пудингът е изстинал, прибавете меда и разбийте до крем с миксер за 2-3 минути на висока скорост.
Измийте и обелете крушите. В съд (тенджера или касерола) налейте чая, захарта, ванилията и пръчицата канела. Добавете водата и сложете на котлона да заври. След като водата е завряла, сложете крушите и варете за около 5 минути. След това намалете силата на огъня наполовина и оставете крушите още 15-20 минути до омекване. Извадете крушите от водата и оставете да изстинат.
С лъжичка направете дупка в средата на суфлето и изсипете 2-3 с.л. от пудинг крема. Отгоре поставете една от пошираните круши и сервирайте.
Ели Сърбева от кулинарния блог Cake and Pancake сподели тази рецепта с нас. За още рецепти може да я последвате в каналите ѝ във фейсбук и инстаграм.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти