“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Шоколадова торта с бисквити и бишкоти

Рецепта от блог Вкусното ми Хоби със Страст и Любов

12 парчета (/парченца)

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Шоколадова торта с бисквити и бишкоти

Продукти:

тава 20х20 см
1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад
1 л. прясно мляко
130 г захар
225 г бисквити
20 бр. бишкоти

За ганаша:

200 г тъмен шоколад
200 мл сладкарска сметана (млечна)

preparation

Приготвяне

Приготвяне

Подредете бисквитите вертикано на тавичкита, като започнете от единия край. Редувайте с бишкотите, докато покриете цялото дъно плътно с ред бисквити, ред бишкоти.
 
Сварете крема според указанието на опаковката. Залейте с крема, докато е още топъл, така че да покрие до върха всички бисквити. Приберете тортата в хладилника за няколко часа.
 
Загрейте сметаната в малка касерола на котлона, докато достигне точката на кипене, но не позволявайте да заври. Начупете шоколада друга купа и го залейте със сметаната. Оставете за 3-4 мин, докато шоколада се разтопи. Разбъркайте с помощта на телена бъркалка енергично, докато получите гладък и лъскав крем ганаш.
 
Изсипете го върху тортата равномерно и приберете отново в хладилника за няколко часа, най-добре за една нощ.
 
Готовата тортата нарежете на квадратни парчета и декорирайте с боровинки и мини бисквитки.