Flag

Шоколадова тарта по ацтекски

about 10 парчета (/парченца)
Леснa
40
Сладкиш с истински наситен шоколадов вкус
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Маслено тесто
175 гпшенично брашно
25 гкакао Dr.Oetker
0,5 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
4 с.л.мед (кленов сироп)
2 пак.ванилена захар Dr.Oetker
about 3 гсол (щипка)
125 гкраве масло
Пълнеж
350 гтъмен шоколад (тъмен шоколадов кувертюр)
375 гсметана (заквасена)
4 с.л.пудра захар
1 бр.канелени пръчици (1/2 – 2 ч.л. мляна канела)
2 с.л.мед (кленов сироп)
about 1 ч.л.чили (на прах)
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Тесто

Смесете брашното, бакпулвера и какаото, пресейте ги, добавете останалите продукти и бъркайте с миксера първо на най-ниска, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто. Разстелете тестото в намаслената и набрашнена форма за пай и го оформете прилепяйки краищата му по стените на формата. Печете за около 25 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на 200°C на горен и долен нагревател или на 180°C на горещ въздух. След изпичане оставете блата във формата, за да се охлади.

2

Пълнеж

Настържете на едро около 50 g от кувертюра (шоколада), а останилия накълцайте на дребно. Смесете заквасената сметана, канелената пръчица, кленовия сироп, чилито и ванилената захар в тенжера и поставете да заври. Отстранете горещата смес от огъня и разбъркайте и останалия кувертюр/шоколад в нея, за да се разтопи. Извадете канелената пръчица, объркайте до хомогенност с метална бъркалка и разпределете пълнежа върху охладения блат. Оставете сладкиша да стегне в хладилник и преди сервиране по желание украсете с още настърган на едро шоколад.