Шоколадов сандвич с пудинг

Един по-нестандартен вариант на сандвич, при който доминира приказен шоколадов вкус и пудингов пълнеж

6 порции (/дози)

Необходим някакъв опит 50 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Шоколадов сандвич с пудинг

За бишкотите:

6 бр. яйца
220 г захар
240 г брашно
2 ч.л. есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл

За пълнежа:

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад
100 г захар
100 г краве масло
700 мл прясно мляко

За украса:

1 пак. Глазура тъмен шоколад
1 - 2 пак. шоко перли Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

За бишкотите

Загрейте фурната на 180 °C. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците с половината захар до получаване на гъста, бледожълта смес. Разбивайте, докато захарта се усвои напълно.

Отделно разбийте белтъците на сняг с останалата захар, като я добавяйте на части, докато се разтвори напълно. С помощта на шпатула прибавете белтъците на три части към жълтъците, като внимавате да не спадне сместа.

Обърквайте сместа отдолу нагоре. Изсипете брашното на няколко пъти към сместа от белтъци и жълтъци и внимателно разбъркайте със шпатула, отново отдолу нагоре. Трябва да получите гъсто и пухкаво тесто.

Готовото тесто разпределете с помощта на лъжица в желана от вас форма в тава, застлана с хартия за печене. Оставяйте разстояние, защото при изпичане бишкотите ще се надуят.

Печете ги в предварително загрята фурна на 180 °C (без вентилатор) за 10-11 мин до златисто. Наблюдавайте ги постоянно, за да не се препекат.


2

За пудинговия пълнеж

Поставете тенджера на котлона и налейте млякото, след което добавете захарта, пудинга и разбъркайте много добре. Включете да загрява, като разбърквате от време на време. Щом сместа се затопли и варете 4-5 мин при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Охладете за кратко и прибавете маслото.

Покрийте пудинга плътно с прозрачно фолио и изчакайте да се охлади напълно. След това разпределете крема внимателно върху бишкотите и ги слепете по две.


3

За украса

Залейте пакетчето глазура с вряла вода и изчакайте сместа вътре да се втечни. След това излейте глазурата в купа. Потопете всеки сандвич наполовина в шоколадовата глазура. Поръсете с шоколадови перли, докато глазурата не се е втвърдила.

Изчакайте десерта да стегне в хладилник и сервирайте.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: