за рецептата Шоколадов сандвич с пудинг
6 бр. | яйца |
220 г | захар |
240 г | брашно |
2 ч.л. | есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл |
1 пак. | Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад |
100 г | захар |
100 г | краве масло |
700 мл | прясно мляко |
1 пак. | Глазура тъмен шоколад |
1 - 2 пак. | шоко перли Dr.Oetker |
Загрейте фурната на 180 °C. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците с половината захар до получаване на гъста, бледожълта смес. Разбивайте, докато захарта се усвои напълно.
Отделно разбийте белтъците на сняг с останалата захар, като я добавяйте на части, докато се разтвори напълно. С помощта на шпатула прибавете белтъците на три части към жълтъците, като внимавате да не спадне сместа.
Обърквайте сместа отдолу нагоре. Изсипете брашното на няколко пъти към сместа от белтъци и жълтъци и внимателно разбъркайте със шпатула, отново отдолу нагоре. Трябва да получите гъсто и пухкаво тесто.
Готовото тесто разпределете с помощта на лъжица в желана от вас форма в тава, застлана с хартия за печене. Оставяйте разстояние, защото при изпичане бишкотите ще се надуят.
Печете ги в предварително загрята фурна на 180 °C (без вентилатор) за 10-11 мин до златисто. Наблюдавайте ги постоянно, за да не се препекат.
Поставете тенджера на котлона и налейте млякото, след което добавете захарта, пудинга и разбъркайте много добре. Включете да загрява, като разбърквате от време на време. Щом сместа се затопли и варете 4-5 мин при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Охладете за кратко и прибавете маслото.
Покрийте пудинга плътно с прозрачно фолио и изчакайте да се охлади напълно. След това разпределете крема внимателно върху бишкотите и ги слепете по две.
Залейте пакетчето глазура с вряла вода и изчакайте сместа вътре да се втечни. След това излейте глазурата в купа. Потопете всеки сандвич наполовина в шоколадовата глазура. Поръсете с шоколадови перли, докато глазурата не се е втвърдила.
Изчакайте десерта да стегне в хладилник и сервирайте.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: