Шоколадов мус кейк

Фината какаова текстура на този кейк и плодовите малинови нотки са носител на кулинарни удоволствия, на които всеки би се отдал

9 парчета (/парченца)

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Шоколадов мус кейк

Продукти:

200 г бисквити (смлени овесени или джинджифилови)
80 г краве масло (разтопено)
30 г какао премиум Dr.Oetker

За муса:

3 бр. яйца
150 г захар
225 мл прясно мляко
1 пак. желатин Dr.Oetker
50 мл вода (гореща)
40 г какао премиум Dr.Oetker
1 бр. авокадо
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker

За сервиране:

250 мл сметана (разбита)
10 малко мента (листенца)
0,5 чаши малини

preparation

Приготвяне

1

Смелете бисквитите в кухненски блендер, добавете какаото и разтопеното и охладено масло и ги смесете добре. Намаслете квадратна форма за печене със страна 20 см и покрийте с фолио за свежо съхранение. Изсипете сместа в съда, притиснете добре и оставете в хладилник за стегне, докато приготвяте муса. В две купи отделете жълтъците и белтъците. Към жълтъците добавете половината захар и разбийте до пухкава светложълта смес.

2

Загрейте млякото в касерола заедно с ваниловата захар, без да кипва. Разтворете желатина в горещата вода и оставете да набъбне. Излейте топлото мляко с ваниловата захар при жълтъците. Върнете сместа в касерола и сложете на котлона. Гответе на слаб огън около 5-6 мин, или докато сместа се сгъсти, но без да завира. Свалете съда от котлона и добавете желатина.

Издълбайте месестата част на авокадото и сложете в кухненски блендер заедно с какаото и млечната смес до получаване на хомогенна смес. Разбийте белтъците до лека пяна и лъжица по лъжица добавете останалата захар. Отново ги разбийте до меки връхчета и ги добавете към останалите продукти.

3

Разбъркайте внимателно и излейте върху стегналата основа. Приберете муса в хладилник за 4-6 часа. Нарежете на квадрати и гарнирайте с разбита сметана, какао, прясна мента и плодове.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: