“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Шоколадов крем-сладкиш с вишни

Свеж вкус на вишни, шоколад и бадемови амаретини

about 7 - 10 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Шоколадов крем-сладкиш с вишни

Тесто:

175 мл прясно мляко
50 г масло
350 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
50 г захар
1 бр. ванилена захар Dr.Oetker
about 3 г сол (щипка)
1 бр. яйца

Пълнеж:

2 буркана компот от вишни (отцедено тегло общо 700 g)
500 г сметана (заквасена)
100 г захар
1 пак. Премиум Пудинг с белгийски шоколад Dr.Oetker
2 бр. яйца

За поръсване:

100 г бисквити (амаретини)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Затоплете млякото и разтопете маслото в него.Оставете вишните да се отцедят добре в цедка.Пресейте брашното в купа и го объркайте добре с маята. Добавете останалите продукти и затоплената маслено-млечна смес. Разбъркайте сместа с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и оставете на топло, докато видимо увеличи обема си.

След това размесете втасалото тесто още веднъж върху леко набрашнена повърхност, разточете го на кора и я разстелете върху предварително намаслена тава. Покрийте тавата с чиста кърпа и оставете тестото отново да втаса, докато видимо увеличи обема си.

2

Пълнеж

Разбийте сметаната, захарта, пакетчето пудинг и яйцата с бъркалка до получаването на хомогенна смес. Разсипете получения крем равномерно върху втасалото тесто и разпределете отцедените вишни. Начупете амаретините на едри парчета и поръсете с тях сладкиша равномерно.

Печете около 40 мин. в долната половина напредварително загрята фурна на 180°C горен идолен нагревател или на 160°C на горещ въздух.След изпичане оставете тавата със сладкиша дасе охлади.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация