Flag

Шоколадов крем-сладкиш с вишни

about 7 - 10 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Свеж вкус на вишни, шоколад и бадемови амаретини
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
175 млпрясно мляко
50 гкраве масло
350 гпшенично брашно
1 пак.суха мая Dr.Oetker
50 гзахар
1 бр.ванилена захар Dr.Oetker
about 3 гсол (щипка)
1 бр.яйца
Пълнеж
2 бурканакомпот от вишни (отцедено тегло общо 700 g)
500 гсметана (заквасена)
100 гзахар
1 пак.Премиум пудинг с белгийски шоколад Dr.Oetker
2 бр.яйца
За поръсване
100 гбисквити (амаретини)
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Премиум пудинг с белгийски шоколад Dr.Oetker
1

Приготвяне

Затоплете млякото и разтопете маслото в него.Оставете вишните да се отцедят добре в цедка.Пресейте брашното в купа и го объркайте добре с маята. Добавете останалите продукти и затоплената маслено-млечна смес. Разбъркайте сместа с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и оставете на топло, докато видимо увеличи обема си.


След това размесете втасалото тесто още веднъж върху леко набрашнена повърхност, разточете го на кора и я разстелете върху предварително намаслена тава. Покрийте тавата с чиста кърпа и оставете тестото отново да втаса, докато видимо увеличи обема си.

2

Пълнеж

Разбийте сметаната, захарта, пакетчето пудинг и яйцата с бъркалка до получаването на хомогенна смес. Разсипете получения крем равномерно върху втасалото тесто и разпределете отцедените вишни. Начупете амаретините на едри парчета и поръсете с тях сладкиша равномерно.


Печете около 40 мин. в долната половина напредварително загрята фурна на 180°C горен идолен нагревател или на 160°C на горещ въздух.След изпичане оставете тавата със сладкиша дасе охлади.