“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Шоколадов кекс с крем сирене

Нашите приятели Лора и Стоян от „Бон Апети“ дават идея за бърз неделен сладкиш. Вкусът на пухкавия какаов кекс е балансиран от финия пълнеж от крема сирене

12 парчета (/парченца)

Easy 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Шоколадов кекс с крем сирене

За кекса:

200 г брашно
30 г какао премиум Dr.Oetker
150 г захар
3 бр. яйца
50 мл прясно мляко
100 г краве масло
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
5 г сол

За пълнежа:

250 г сирене крема
100 г пудра захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
2 с.л. брашно
1 бр. яйца

preparation

Приготвяне

1

Маслото се разтопява и се смесва с какаото. Добавят се предварително разбитите яйца и захарта. Добавят се предварително разбитите яйца, млякото и захарта.

2

Разбърква се и повече от половината смес се изсипва в намазнена и набрашнена форма за кекс с дупка по средата.

3

Отгоре внимателно се слага смес от крем сирене, пудра захар, бурбонска ванилова захар, брашно и яйце. Залива се с останалото какаово тесто.

4

Пече се 40 минути на 180 градуса. Изважда се от фурната и се охлажда.

5

Глазурата се затопля според указанията на опаковката, кексът се залива с нея.