Flag

Шоколадов кекс с крем сирене

12 парчета (/парченца)
Леснa
60
Нашите приятели Лора и Стоян от „Бон Апети“ дават идея за бърз неделен сладкиш. Вкусът на пухкавия какаов кекс е балансиран от финия пълнеж от крема сирене
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За кекса
200 гбрашно
30 гкакао премиум Dr.Oetker
150 гзахар
3 бр.яйца
50 млпрясно мляко
100 гкраве масло
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
5 гсол
За пълнежа
250 гсирене крема
100 гпудра захар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
2 с.л.брашно
1 бр.яйца
Picture - какао премиум Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Маслото се разтопява и се смесва с какаото. Добавят се предварително разбитите яйца и захарта. Добавят се предварително разбитите яйца, млякото и захарта.

2

Разбърква се и повече от половината смес се изсипва в намазнена и набрашнена форма за кекс с дупка по средата.

3

Отгоре внимателно се слага смес от крем сирене, пудра захар, бурбонска ванилова захар, брашно и яйце. Залива се с останалото какаово тесто.

4

Пече се 40 минути на 180 градуса. Изважда се от фурната и се охлажда.

5

Глазурата се затопля според указанията на опаковката, кексът се залива с нея.