Flag

Шах-матна крем торта

16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Рецепта от блог Lussi`s World of Artcraft
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блата
4 бр.яйца
200 гзахар
140 гпшенично брашно
70 гкакао Dr.Oetker
0,5 пак.бакпулвер Dr.Oetker
За крема
1 лпрясно мляко
2 пак.Oригинален пудинг карамел Dr.Oetker
8 с.л.захар
2 пак.желатин Dr.Oetker
Допълнително
1 пак.Крем Оле шоколад Dr.Oetker
400 млпрясно мляко
Украса
1 бр.Овесена закуска с шоколад Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг карамел Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - Крем Оле шоколад Dr.Oetker
Picture - Овесена закуска с шоколад Dr.Oetker
1

За блата

Picture - sm1a.JPG

Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме постепенно и смесените сухи съставки, докато получим хубава еднородна, шоколадова смес. Изсипваме във форма за торта с намаслена хартия за печене на дъното и тупваме съда един път в масата, за да се изравни сместа.


Picture - sm3a.JPG

Пъхаме да се пече блата в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30 минути. Печем до суха клечка и охлаждаме напълно.

2

За крема

Докато блатът изстива, приготвяме крема. Накисваме желатините според опаковката. Слагаме три-четвърти от млякото да се свари на котлона, заедно със захарта. В подходящ съд смесваме съдържанието на пакетчетата на пудингите с останалото мляко. Когато млякото тръгне да завира, прибавяме пудингите и бъркаме енергично, докато кремът се сгъсти. (Съвет: може да ползвате смесица на кремове: един карамел и един сметана, два карамел, един карамел и един ванилия и т.н)


Дърпаме крема от огъня и прибавяме набъбналия желатин. Разбъркваме го добре в крема, за да а се разтвори напълно.


Picture - sm4.JPG

Изваждаме блата от формата, махаме хартията и разрязваме блата на на шест концентрични кръга, с дебелина около 1 см.


Picture - sm5.JPG

Взимаме първия, третия и петия кръг и ги разпределяме отново във формата за торта, на мястото от където са си в блата. Запълваме дупките с половината от крема. Върху улеите където има крем, слагаме останалите части на блата - втори, четвърти и шести кръг . Отново запълваме празните места, като слагаме останалата част от крема. Оставяме тортата да се изстуди и втвърди.


Завършваме с пласт разбит според указанията на опаковката крем Оле шоколад и поръсваме с овесена закуска Dr.Oetker Шоколад. Последната част от украсата е коледните бисквити „Звездички”.

3

За още идеи може да посетите блог Lussi`s World of Artcraft