за рецептата Сандвичи шоколадови сърцa
150 г | масло безсолно, на стайна температура |
65 г | пудра захар |
215 г | брашно (7 ½ oz) |
15 г | какао премиум Dr.Oetker |
1 пак. | захарни сърца Dr.Oetker |
60 г | масло обезсолено, на стайна температура |
110 г | пудра захар |
2,5 мл | Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml |
40 г | тъмен шоколад Extra Dark за готвене |
60 г | масло на стайна температура |
90 г | пудра захар |
0,5 ч.л. | Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml |
Загрейте фурната на 180°C (160°C с вентилатор). Застелете голяма тава с хартия за печене. В купа разбийте заедно маслото и пудрата захар до получаването на мек крем.
Разпределете сместа в 2 купи. Добавете 100 г брашно в една от купите и пресейте какаото отгоре. Смесете съставките, за да оформите твърдо, шоколадово тесто.
Добавете останалото брашно към втората купа и разбъркайте, за да оформите твърдо тесто.
Вземете една от смесите. Поставете я върху леко набрашнена повърхност и месете внимателно, докато получите гладко тесто. Разточете, докато тестото стане с дебелина 0.5 см. С помощта на форма за сладки сърце с ширина 3,5 см изрежете 32 сърца (премесете отново тестото, ако се налага).
Повторете същото и с втората смес, като направите още 24 сърца.
Подредете всички сърца в тавата за печене на малко разстояние една от друга. Набодете повърхността на сладките с вилица и охладете за 30 минути.
Печете за 12-14 минути или докато бисквитките станат златисти и стегнати на допир. Охладете за 5 минути, след което прехвърлете върху решетка, за да се охладят напълно.
Разтопете шоколада на водна баня и оставете леко да се охлади, без да стяга. Разбийте маслото с пудрата захар в голяма купа на крем и добавете ванилията, след това и разтопения шоколад. Разгивайте до гладкост.
Поставете маслото в голяма купа и постепенно разбийте с пудрата захар. Добавете ванилията и разбийте отново до гладкост.
Разпределете шоколадовия маслен крем върху 6 светли сърца, а ваниловия - върху 6 шоколадови сърца. Върху крема поставете по още едно сърце в съответния цвят, за да направите сандвич. Подредете върху плот, застлан с хартия за печене.
Използвайте остатъците от маслените кремове, за да залепите захарните сърцата върху бисквитките. Оставете ги на хладно място, за да стегнат преди сервиране.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: