“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Салса от боровинки за барбекю

Вкусна добавка за Вашите ястия

about 5 - 6 буркана ((250 мл))

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Салса от боровинки за барбекю

Продукти:

1 кг боровинки черни (пресни или замразени)
2 бр. чушки (червени люти)
3 бр. лайм
200 мл сок (ябълков)
240 г захар
0,5 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
20 г джинджифил
2 ч.л. сол
about 3 г пипер (щипка черен)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Почистете и измийте (ако са пресни) боровинките и ги пасирайте за кратко (да не достигат гладка консистенция). Почистете, измийте и накълцайте на дребно чушките, измийте лимоните, настъргайте кората им на дребно и ги изстискайте. Смесете всички съставки в подходящ за варене съд, разбъркайте 2 с.л. захар със ½ от съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато.

След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Салсата трябва да ври около 5 минути при непрекъснато бъркане (при нужда отстранете пяната).

Свалете съда от огъня и веднага разсипете салсата в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.