Flag

Салса от боровинки за барбекю

about 5 - 6 буркана ((250 мл))
Средно ниво на сложност
60
Вкусна добавка за Вашите ястия
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 кгборовинки черни (пресни или замразени)
2 бр.чушки (червени люти)
3 бр.лайм
200 млсок (ябълков)
240 гзахар
0,5 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
20 гджинджифил
2 ч.л.сол
about 3 гпипер (щипка черен)
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Приготвяне

Почистете и измийте (ако са пресни) боровинките и ги пасирайте за кратко (да не достигат гладка консистенция). Почистете, измийте и накълцайте на дребно чушките, измийте лимоните, настъргайте кората им на дребно и ги изстискайте. Смесете всички съставки в подходящ за варене съд, разбъркайте 2 с.л. захар със ½ от съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато.


След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Салсата трябва да ври около 5 минути при непрекъснато бъркане (при нужда отстранете пяната).


Свалете съда от огъня и веднага разсипете салсата в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.