Flag

Пудинг ванилия с шоколадови капки

4 порции (/дози)
Леснa
20
Класическа комбинация от ванилия, сметана и шоколад
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Крем-пудинг
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
40 гзахар
30 млпрясно мляко
200 гсметана (сладкарска)
4 с.л.тъмен шоколад (ситни парченца )
Шоколадов сос
1 пак.Премиум пудинг с белгийски шоколад Dr.Oetker
750 млпрясно мляко
50 гзахар
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - Премиум пудинг с белгийски шоколад Dr.Oetker
1

Крем-пудинг

Смесете млякото със сметаната. Смесете съдържанието на пакетчето с 6 с.л. от млечната смес, а останалата сложете да заври.След като заври, добавете към нея пудинговата смес. Разбърквайте непрекъснатодо сгъстяване. Половината от готовия пудинг разпределете в четири формички за пудинг, изплакнати със студена вода. Поръсете по 1 с.л. шоколадови парченца във всяка формичка и допълнете с останалия пудинг.Оставете десертите за мин. 2 часа в хладилника.

2

Шоколадов сос

Сварете премиум пудинг шоколад според указанието на рецептата, но с 750 мл прясно мляко и 50 г захар. Оставете да се охлади до стайна температура.

3

Сервиране

Извадете пудинга, като отделите внимателно коричката на добре втвърдения пудинг с върха на нож от стените на формичките и обърнете върху десертни чинии. Залейте отстрани с шоколадовия сос и сервирайте.