ПУДИНГ ОХЛЮВЧЕТА ЗА УСМИХВАНЕ НА СЕСТРА МИ

Страхотен десерт с пухкав пудинг крем и стафиди

20 кифлички (/сладки)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  ПУДИНГ ОХЛЮВЧЕТА ЗА УСМИХВАНЕ НА СЕСТРА МИ

За тестото:

125 мл прясно мляко
100 г краве масло
500 г пшенично брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
50 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
2 бр. яйца

Пълнеж:

2 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
80 г захар
750 мл прясно мляко
100 г стафиди

Глазиране:

4 с.л. конфитюр (кайсиев)
2 с.л. вода

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

За тестото загрейте млякото в малка тенджера и разтопете маслото в него.

2

Тестото

Смесете брашното със сухата мая внимателно в купа. Добавете останалите съставки и топлата млечно-маслена смес и разбъркайте с миксер (с кука за тесто) за кратко на най-ниската, а след това на най-висока степен на миксера за около 5 мин, докато се получи гладко тесто. Покрийте и оставете тестото да втаса на топло място, докато видимо увеличи обема си.

3

Пълнеж

Пригответе 2 пакета пудинг според указанията на опаковката, но общо със 750 мл мляко за двата пакета. Поставете домакинско фолио за свежо съхранение директно върху повърхността на горещия пудинг, така че да не се образува коричка. Оставете пудинга да се охлади. След това разбъркайте стафидите в пудинга.

Покрийте тавата с хартия за печене. Загрейте фурната предварително на 200°C на долен и горен нагревател или на 180°C на вентилатор.

4

Поръсете тестото с малко брашно, извадете го от купата и отново го замесете за кратко върху леко набрашнена повърхност. Разточете тестото на правоъгълник (60 х 40 см) и намажете пудинга отгоре. Навийте тестото от късата страна на руло и нарежете на филийки с дебелина около 2 см. Поставете рулцата на разстояние едно от друго в тавата и ги оставете да втасат отново на топло място, докато видимо се увеличат като размери.

5

След като втасат достатъчно, ги изпечете по средата на загрятата фурна за 15 мин. Тъй като охлювчетата са по-обемни, най-вероятно ще трябва да ги изпечете на няколко пъти (по 6-8 рулца в една тава).

6

Глазиране

Прецедете сладкото от кайсии през сито, добавете малко вода, разбъркайте и кипнете за кратко на котлона. С получената смес намажете повърхността на охлювчетата веднага след изпичане. Оставете да се охладят върху кухненска скара. 

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: