“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

ПУДИНГ ОХЛЮВЧЕТА ЗА УСМИХВАНЕ НА СЕСТРА МИ

Страхотен десерт с пухкав пудинг крем и стафиди

20 кифлички (/сладки)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  ПУДИНГ ОХЛЮВЧЕТА ЗА УСМИХВАНЕ НА СЕСТРА МИ

За тестото:

125 мл прясно мляко
100 г краве масло
500 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
50 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
2 бр. яйца

Пълнеж:

2 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
80 г захар
750 мл прясно мляко
100 г стафиди

Глазиране:

4 с.л. конфитюр (кайсиев)
2 с.л. вода

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

За тестото загрейте млякото в малка тенджера и разтопете маслото в него.

2

Тестото

Смесете брашното със сухата мая внимателно в купа. Добавете останалите съставки и топлата млечно-маслена смес и разбъркайте с миксер (с кука за тесто) за кратко на най-ниската, а след това на най-висока степен на миксера за около 5 мин, докато се получи гладко тесто. Покрийте и оставете тестото да втаса на топло място, докато видимо увеличи обема си.

3

Пълнеж

Пригответе 2 пакета пудинг според указанията на опаковката, но общо със 750 мл мляко за двата пакета. Поставете домакинско фолио за свежо съхранение директно върху повърхността на горещия пудинг, така че да не се образува коричка. Оставете пудинга да се охлади. След това разбъркайте стафидите в пудинга.

Покрийте тавата с хартия за печене. Загрейте фурната предварително на 200°C на долен и горен нагревател или на 180°C на вентилатор.

4

Поръсете тестото с малко брашно, извадете го от купата и отново го замесете за кратко върху леко набрашнена повърхност. Разточете тестото на правоъгълник (60 х 40 см) и намажете пудинга отгоре. Навийте тестото от късата страна на руло и нарежете на филийки с дебелина около 2 см. Поставете рулцата на разстояние едно от друго в тавата и ги оставете да втасат отново на топло място, докато видимо се увеличат като размери.

5

След като втасат достатъчно, ги изпечете по средата на загрятата фурна за 15 мин. Тъй като охлювчетата са по-обемни, най-вероятно ще трябва да ги изпечете на няколко пъти (по 6-8 рулца в една тава).

6

Глазиране

Прецедете сладкото от кайсии през сито, добавете малко вода, разбъркайте и кипнете за кратко на котлона. С получената смес намажете повърхността на охлювчетата веднага след изпичане. Оставете да се охладят върху кухненска скара.