за рецептата Празнична торта с червени боровинки
5 бр. | яйца |
150 г | захар |
1 пак. | Захар с аромат ром Dr.Oetker |
150 г | пшенично брашно |
1 пак. | бакпулвер Dr.Oetker |
3 с.л. | какао премиум Dr.Oetker |
400 г | мармалад от червени боровинки |
500 г | сметана (сладкарска ) |
2 пак. | желатин Dr.Oetker |
2 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
150 г | кувертюр |
Разбийте яйцата на пяна с миксер на висока степен за 1 мин. Продължете да бъркате с миксера като постепенно добавяте предварително смесената захар с аромат ром. Разбивайте още поне две минути. Пресейте брашното, бакпулвера и какаото и ги добавете на два пъти към яйцата и захарта, разбивайки на ниска степен. Разбъркайте с миксер до хомогенност. Разпределете тестото в намазнена и застлана с хартия за печене форма за торта (с диаметър 26 cm). Печете 25 мин в долната половина в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или при 160°C при горещ въздух.
След изпичане отделете краищата на изпечения блат от стените и го обърнете върху застлана с хартия за печене метална скара да се охлади напълно. След това отлепете хартията.
Разрежете добре охладения блат хоризонтално на две и поставете единия върху тортена чиния. Поставете върху него почистения ринг от формата за печене.
Отделете 2 супени лъжици от мармалада. С останалото количество намажете равномерно блата в тортената чиния. Накиснетежелатина в няколко лъжици вода. След като набъбне, го загрейте на водна баня, докато се разтвори. (Желатинът не трябва да завира!). Разбийте сладкарската сметана, добавете ванилената захар и накрая разтворения желатин. Отделете 3 супени лъжици от сметаната, а останалата намажете върху боровинковия мармалад. Поставете внимателно втория блат отгоре и намажете повърхността му с отделената сметана. Оставете в хладилник поне за 2 часа.
Разтопете натрошения на едро кувертюр на водна баня при слаб огън. Върху лист хартия за печене разстелете равномерно разтопения кувертюр на правоъгълник с размери с размери 40 x 20 cm. Покрийте с друг лист хартия за печене. Завийте на руло и оставете в хладилника да се втвърди.
Преди сервиране свалете внимателноринга от формата за печене. Развийте рулото кувертюр, при което той ще се начупи. Разпределете начупения кувертюр върху тортата и разпръскайте отделения боровинков мармалад отгоре.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: