“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Пълнени камби с грозде

С идването на есента ви предлагаме нестандартна комбинация за туршия с главни действащи продукти - камби, грозде и мед

about 6 - 7 буркана ((700 мл))

Easy 30 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Пълнени камби с грозде

Продукти:

4 кг камби
500 г моркови
1 бр. целина (глава)
4 стръкa целина (листа)
1000 г грозде (бяло)
1 бр. хрян (1 корен)
пак. Пикант фикс - букет подправки Dr.Oetker
1,75 л вода
300 мл оцет (задължително 6% или 9%)
120 г захар
100 г мед
3 бр. дафинов лист

preparation

Приготвяне

1

Измийте камбите, отрежете дръжките и почистете от семената. Обелете, измийте и нарежете морковите, целината и хряна на кубчета. Нарежете листата целина на ситно. Измийте и почистете гроздето от семките и нарежете зрънцата на половинки. 

Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3-5 мин., като бъркате непрекъснато. Добавете меда.

2

Бланширайте кубчетата целина и моркови във врялата марината, като използвате гевгир или решетъчна лъжица. Извадете и разбъркайте с нарязаните на ситно листа от целина. Напълнете 2/3 от камбите с тази смес и допълнете с нарязаното грозде. Подредете пълнените камби в предварително измити буркани, като слагате помежду им парченца хрян и начупени листенца дафинов лист, така че да има във всеки буркан. 

Кипнете отново маринатата, ако е започнала да изстива. Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага и обърнете с капачките надолу. 

Съхранявайте на сухо и тъмно  място.