Flag

Пълнени камби с грозде

about 6 - 7 буркана ((700 мл))
Леснa
30
С идването на есента ви предлагаме нестандартна комбинация за туршия с главни действащи продукти - камби, грозде и мед
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
4 кгкамби
500 гморкови
1 бр.целина (глава)
4 стръкaцелина (листа)
1000 ггрозде (бяло)
1 бр.хрян (1 корен)
1 пак.Пикант фикс - букет подправки Dr.Oetker
1,75 лвода
300 млоцет (задължително 6% или 9%)
120 гзахар
100 гмед
3 бр.дафинов лист
Picture - Пикант фикс - букет подправки Dr.Oetker
1

Измийте камбите, отрежете дръжките и почистете от семената. Обелете, измийте и нарежете морковите, целината и хряна на кубчета. Нарежете листата целина на ситно. Измийте и почистете гроздето от семките и нарежете зрънцата на половинки. 

Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3-5 мин., като бъркате непрекъснато. Добавете меда.

2

Бланширайте кубчетата целина и моркови във врялата марината, като използвате гевгир или решетъчна лъжица. Извадете и разбъркайте с нарязаните на ситно листа от целина. Напълнете 2/3 от камбите с тази смес и допълнете с нарязаното грозде. Подредете пълнените камби в предварително измити буркани, като слагате помежду им парченца хрян и начупени листенца дафинов лист, така че да има във всеки буркан. 

Кипнете отново маринатата, ако е започнала да изстива. Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага и обърнете с капачките надолу. 

Съхранявайте на сухо и тъмно  място.