“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Пикантна „Ученическа дъска ”

Здравословна закуска за вкусно начало на учебния ден

about 10 - 16 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Пикантна „Ученическа дъска ”

Тесто:

400 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
150 г кисело мляко
100 мл прясно мляко
100 мл олио

Пълнеж:

450 г спанак (дълбоко замразен)
250 г кашкавал /сирене гауда
180 г шунка /сирене гауда
125 г сметана (заквасена)
about 3 г сол (щипка)
about 3 г пипер (прясно смлян черен пипер )

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Поставете замразения спанак в цедка и оставете да се размрази и отцеди.

Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги в купа, добавете останалите продукти и бъркайте с миксера първо на ниска, след това на висока степен до получаването на гладко тесто (Не бъркайте твърде дълго, за да не започне да лепне тестото).

Върху набрашнена повърхност оформете тестото на руло, от 1/3 разточете тънка кора и от нея изрежете букви и/или числа за надписване на „черната дъска". Останалото омесете отново с другото тесто и го разточете на кора. Разстелете я в предварително намаслена тава (40 x 30 cm), като оставите 2 cm от тестото над ръба на тавата, което след това, загърнато върху спанака ще служи за „дървена рамка" на „ученическата дъска".

2

Пълнеж

Подредете филийките шунка / салам върху тестото. От кашкавала изрежете 6 тънки ивици, които ще служат за редове върху „черната дъска" и останалия подредете върху шунката.

Смесете спанака и сметаната, овкусете ги със сол и черен пипер, разстелете сместа равномерно в тавата и внимателно загърнете спанака с 2 см „дървена рамка".

Поставете лентите от сирене като редове върху „черната дъска", наредете и подготвения текст. Поставете „Черната дъска" в долната половина на предварително загрята фурна и печете около 35 мин. на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C на горещ въздух.

Поднесете „Черната дъска" топла с чаша айрян.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация