Flag

Пица с хрупкава коричка, салам и моцарела

8 парчета (/парченца)
Леснa
40
Предлагаме ви бърза рецепта за пица в американски стил
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
За да получите по-хрупкаво тесто, можете да намажете и хартията за печене със зехтин.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
400 гбрашно (бяло)
1 пак.суха мая Dr.Oetker
1 с.л.сол
250 млвода (хладка)
6 с.л.зехтин
За плънката
100 млдоматено пюре
150 гкашкавал (настъргана моцарела)
200 гсалам Чоризо (или друг вид колбас по ваш избор)
1

Смесете брашното, маята и солта в купа. След това прибавете водата и зехтина и омесете на ръка гладко тесто. Покрийте го и го оставете да втаса на стайна температура (или на най-ниската степен на фурната) за прибл. 30 минути.

Разточете тестото на правоъгълник (40х28 см) върху поръсена с брашно работна повърхност и след това внимателно го поставете в правоъгълна и намазнена тава с високи ръбове, покрита с хартия за печене. Покрийте тестото с чиста кърпа и го оставете да втаса за 1 час.

Загрейте предварително фурната на горен и долен нагревател на 200 °C или на включен вентилатор на 175 °C. След като тестото втаса добре, го намажете с доматения сос, поръсете с моцарела и най-отгоре с колбаса.

Печете в центъра на фурната за 25-30 минути.

Съвет за рецептата

  • За да получите по-хрупкаво тесто, можете да намажете и хартията за печене със зехтин.