Палачинки с маково семе и ванилов пудинг

Добро утро! с тези невероятни палачинки, които ще заситят доволно всички у дома

16 броя (донът)

Easy 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Палачинки с маково семе и ванилов пудинг

Продукти:

1 бр. портокали (фино настъргана кора от 1 среден портокал или кора от друг цитрус)
4 ч.л. краве масло (разтопено, може и кокосово масло)
140 г брашно
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1 с.л. мед (или кленов сироп)
2 с.л. макови семена
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
0,5 ч.л. есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1 щипка сол (морска)
2 бр. яйца
180 мл прясно мляко (или кокосово мляко)
10 г краве масло (или кокосово масло - за запържване)

preparation

Приготвяне

1

Загрейте маслото, което ще използвате, и прибавете към него портокаловите корички. Разбъркайте и оставете настрана. В голяма купа смесете брашното, маковото семе, бакпулвера, солта и пудинга.

В друг съд смесете млякото, яйцата, ваниловата есенция и меда. Направете кладенче в брашнената смес и добавете течните съставки. Разбийте добре тестото, докато се смеси наполовина, след това прибавете маслото с портокаловите корички и разбъркайте за кратко, докато тестото се смеси равномерно.

2

Загрейте голям тиган на умерен огън. Поставете ½ ч.л. краве или кокосово масло и го разпределете навсякъде. Поставете по една пълна супена лъжица от тестото на три-четири места в тигана на разстояние.

Пържете палачинките до златисто отдолу и докато започнат да се образуват мехурчета по повърхността. След това обърнете за кратко и от другата страна, не прекалявайте с пърженето, за да останат пухкави и сочни.

Извадете палачинките и ги поставете в чиния или плато и ги дръжте на топло (можете да ги поставите във фурна загрята на 80-100 °С, докато стане време за сервиране).

3

Гарнирайте палачинките с портокали, нарязани на филийки или други плодове, каквито предпочитете. Можете да ги поднесете с кисело мляко, домашно сладко, мед или кленов сироп, както и да ги поръсите с маково семе и пчелна пита по желание.

4

Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов за още изкушаващи рецепти.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: