Flag

Палачинки с маково семе и ванилов пудинг

16 броя (донът)
Леснa
40
Добро утро! с тези невероятни палачинки, които ще заситят доволно всички у дома
Тази рецепта споделя с нас Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов.
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 бр.портокали (фино настъргана кора от 1 среден портокал или кора от друг цитрус)
4 ч.л.краве масло (разтопено, може и кокосово масло)
140 гбрашно
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1 с.л.мед (или кленов сироп)
2 с.л.макови семена
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
0,5 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1 щипкасол (морска)
2 бр.яйца
180 млпрясно мляко (или кокосово мляко)
10 гкраве масло (или кокосово масло - за запържване)
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1

Загрейте маслото, което ще използвате, и прибавете към него портокаловите корички. Разбъркайте и оставете настрана. В голяма купа смесете брашното, маковото семе, бакпулвера, солта и пудинга.

В друг съд смесете млякото, яйцата, ваниловата есенция и меда. Направете кладенче в брашнената смес и добавете течните съставки. Разбийте добре тестото, докато се смеси наполовина, след това прибавете маслото с портокаловите корички и разбъркайте за кратко, докато тестото се смеси равномерно.

2

Загрейте голям тиган на умерен огън. Поставете ½ ч.л. краве или кокосово масло и го разпределете навсякъде. Поставете по една пълна супена лъжица от тестото на три-четири места в тигана на разстояние.

Пържете палачинките до златисто отдолу и докато започнат да се образуват мехурчета по повърхността. След това обърнете за кратко и от другата страна, не прекалявайте с пърженето, за да останат пухкави и сочни.

Извадете палачинките и ги поставете в чиния или плато и ги дръжте на топло (можете да ги поставите във фурна загрята на 80-100 °С, докато стане време за сервиране).

3

Гарнирайте палачинките с портокали, нарязани на филийки или други плодове, каквито предпочитате. Можете да ги поднесете с кисело мляко, домашно сладко, мед или кленов сироп, както и да ги поръсите с маково семе и пчелна пита по желание.

4

Тази рецепта споделя с нас Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов. За още изкушаващи рецепти я последвайте в Instagram и Facebook