“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Орехови рогчета

Сладки с орехчета

about 20 - 25 сладки (/бисквитки)

Easy 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Орехови рогчета

Тесто:

5 бр. белтъка
150 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
0,5 ампула есенция ром Dr.Oetker
375 г орехи (смлени)

Допълнително:

100 г орехи (счукани)
1 бр. белтъка
100 г млечен шоколад
0,5 с.л. олио

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Разбийте на твърд сняг белтъците, захарта, ванилената захар и есенцията в чиста купа с миксер на най-висока степен, добавете смлените орехи и объркайте внимателно с лъжица. Излейте внимателно сместта в тиган с незалепващо покритие и загрейте при средна температура, като бъркате непрестанно. Когато сместа остане наполовина, я изсипете в голяма чиния, за да се охлади.

Охладената смес с чаена лъжица разделете на малки порции и оформете рогчета. Намажете ги с белтък, прилепете предварително счуканите на едро орехи, наредете ги върху застлана с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 140°C на горен и долен нагревател или при 120°C на горещ въздух за около 25 мин. Опечените рогчета охладете напълно.

Начупете шоколада на дребно и заедно с олиото го разтопете на водна баня. Потопете в него краищата на рогчетата и ги поставете върху хартия за печене, докато шоколадът се втвърди. Съхранявайте ги в добре затворена кутия.