“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Орехова торта „Купол”

Съчетание от орехи, марципан, конфитюр и сметана...истинска наслада

about 5 - 8 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Орехова торта „Купол”

Тесто:

150 г брашно
3 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker (равни ч.л.)
10 г какао Dr.Oetker
150 г захар
150 г масло
3 бр. яйца

Крем:

1 пак. желатин Dr.Oetker
4 с.л. вода
600 мл сметана (студена течна)
30 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
100 г орехи /бадеми/лешници (скълцани)

Допълнително:

200 г конфитюр от сини сливи
50 г пудра захар
10 г орехи
100 г суров марципан

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Смесете брашното с бакпулвера и какаото, пресейте ги, добавете останалите продукти и бъркайте с миксера първо на най-ниската, а после на най-високата степен 3 минути до получаването на гладко тесто. Разстелетe го в застлана с хартия за печене тава или форма за торта с диаметър 26 сm и го печете в предварително загрята фурна на 180°C около 30 минути. Извадете блата, оставете го да изстине и издълбайте с лъжица на дълбочина от около 1 см, като оставите като кант 1-2 сm в крайщата неиздълбано. Намажете получената вдлъбнатина с конфитюра от сини сливи, а издълбаните парчета натрошете на трохи.

2

Крем

Сложете желатина в купичка с малко вода, за да набъбне, след което го загрейте и разтворете на водна баня или слаб огън, без да го оставяте да кипне. Разбийте сметаната със захарта и ванилената захар почти до твърдост, добавете разтворения и леко изстинал желатин и доразбийте крема до твърдост. Добавете трохите от блата и скълцаните ядки и разбъркайте. Изсипете така получения гъст крем върху блата и го оформете куполообразно. Сложете в хладилник за минимум 3 часа.

Пресейте захарта и я размесете с марципана. Поставете го между два листа фолио за свежо съхранение и го разточете с дебелина около 0,5-1 см. Изрежете мотиви с формички, украсете с тях тортата и по желание поръсете с какао. Друг вариант за украса е да наредите декоративно ползваните ядки като цветя, листа и др.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация