за рецептата Омбре тирамису чийзкейк
250 г | захар |
8 бр. | яйца |
250 г | брашно (за сладкиши) |
1 щипка | сол |
2 ч.л. | Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml |
1,5 ч.л. | еспресо (смляно) |
2 ч.л. | какао премиум Dr.Oetker |
1 пак. | Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад |
80 г | захар |
500 мл | прясно мляко |
200 г | сирене крема |
100 мл | еспресо |
50 г | захар |
2 с.л. | ликьори (Марсала) |
500 г | маскарпоне |
120 г | пудра захар |
2 ч.л. | Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml |
1,5 ч.л. | кафе (смляно) |
30 г | млечен шоколад (разтопен и охладен) |
В купа счупете яйцата, добавете солта и захарта и разбийте с миксер за около 10-12 минути, докато сместа стане бледожълта, гъста и пухкава. Добавете ваниловия екстракт и брашното и смесете добре. Разделете тестото на 3 равни части по около 300 г.
Към едната част добавете смляното кафе и разбъркайте. Към другата прибавете какаото, а третата оставете чиста. Изсипете тестото в 3 форми с диаметър 20 сантиметра и падащо дъно, покрити с хартия за печене и намаслени, и печете 30 минути в предварително загрята до 170 градуса фурна. Извадете от фурната и охладете върху решетка.
В касерола изсипете съдържанието на пакета пудинг, добавете захарта и налейте млякото. Разбъркайте добре и сложете на котлона. След като заври, намалете температурата и варете 3 минути, докато се сгъсти. Прехвърлете в тавичка, покрийте с фолио за свежо съхранение и охладете напълно. Към чийзкейк пудинга добавете крема сиренето и разбъркайте добре с миксер.
За кафе сиропа в касерола смесете еспресото и захарта, кипнете на котлона и варете 4-5 минути до получаването на сироп. Прехвърлете в купичка и охладете. Към охладения кафе сироп добавете марсала и разбъркайте.
Поставете блата с какао в чиния или плато за сервиране и намажете обилно с кафе сиропа. Покрийте с 200 г чийзкейк пудинг. Покрийте с блата с кафе и отново напоете с кафе сироп. Отгоре на равен пласт сложете 200 г чийзкейк пудинг и покрийте с ваниловия блат.
Останалия чийзкейк пудинг нанесете отгоре и отстрани на тортата и приберете за около 2 часа в хладилник.
Към сиренето маскарпоне добавете пудрата захар и ваниловия екстракт и разбийте добре. В 2 купички отделете по 100 г от маскарпоне крема и към едната прибавете смляното кафе, а към другата шоколада. Останалия крем оставете бял и прехвърлете кремовете в пошове.
В долния край на тортата нанесете крема с шоколад, в средата крема с кафе и накрая белия крем. Загладете с шпатула, за да получите омбре ефект.
С останалия бял крем украсете тортата отгоре и приберете в хладилник за 1-2 часа, за да стегне. Преди сервиране, поръсете тортата с какао премиум на Dr. Oetker.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: