за рецептата Немска торта с ягоди и ванилов крем
400 г | брашно |
0,25 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
3 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
1 щипка | сол |
150 г | заквасена сметана |
175 г | краве масло (меко) |
100 г | краве масло (студено и твърдо) |
75 г | захар |
0,5 ч.л. | канела |
340 г | сладко (от ягоди или малини) |
500 г | ягоди |
1 - 2 ч.л. | пудра захар (фина) |
1 пак. | Специален пудинг за бисквитена торта ванилия |
800 мл | прясно мляко |
100 г | захар |
100 г | бял шоколад |
50 г | краве масло |
200 мл | сметана (млечна) |
1 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
1 пак. | желатин Dr.Oetker |
40 мл | вода (студена) |
Загрейте предварително фурната до 200 °C или 180 °C с вентилатор. Смесете 250 г от брашното заедно с бакпулвера и ги пресейте в купа. Добавете 2 пакетчета ванилена захар, солта, заквасената сметана и 175 г меко масло. Разбъркайте за кратко с миксер с куки за тесто, след което отново за кратко замесете с ръце, докато се получи гладко тесто.
Увийте тестото в свежо фолио и охладете за кратко в хладилник. Междувременно смесете останалите 150 г брашно, 75 г захар, третото пакетче ванилена захар и канелата в отделна купа. Добавете 100 г студено масло на малки кубчета и претрийте бързо с ръце, за да се получи ронливо тесто.
Разделете охладеното тесто на 3 равни части и разточете върху хартия за печене на кръгли кори с диаметър 22-24 см – ако е необходимо, очертайте кръга с дъното на форма за печене, за да са равни блатовете. Набодете всеки от блатовете няколко пъти с вилица и поръсете първият блат с 1/3 от тестото на трохи.
Прехвърлете с хартията за печене в плитка тава и печете в предварително загрятата фурна до златисто. Веднага извадете готовия блат от фурната, нека се охлади напълно върху кухненска решетка. Повторете с останалите 2 блата, като последния изпечен блат нарежете на 12 равни триъгълни парчета, докато е още горещ, и оставете да се изстине.
Накиснете предварително желатина в студената вода за 5-10 мин. Пригответе ваниловия пудинг според инструкциите на опаковката, като използвате 800 мл прясно мляко и 100 г захар. Отстранете от котлона, след около минута добавете белия шоколад, маслото и накиснатия желатин и разбъркайте, докато се разтопят. Охладете крема на ледена водна баня.
Разбийте млечната сметана и ванилената захар до меки връхчета и прибавете на части към охладения крем, като разбърквате с шпатула от долу нагоре, докато се смесят. Оставете за 15-20 мин в хладилника да стегне леко.
Прехвърлете крема в пош с голям звездовиден накрайник. Намажете двата цели блата със сладко от ягоди. Нарежете свежите ягоди на филийки и подредете върху блатовете. Шприцовайте 12 розички по периферията на всеки блат, като оставите около 1/2 см борд. Запълнете и останалата част от блата с крем.
Поставете внимателно единия блат върху другия и най-отгоре подредете като ветрило нарязаните триъгълници. Оставете в хладилника да се охлади поне за 1 час. Преди да поднесете тортата, поръсете с пудра захар и я нарежете с назъбен нож (за хляб).
Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking за още интересни рецепти.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: