Немска торта с ягоди и ванилов крем

Хрупкави маслени блатове с уханни канелени трохи, плътен и наситен ванилов крем и неустоим свеж дъх на ягоди – изкушение, което ще завладее сетивата ви

12 парчета (/парченца)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Немска торта с ягоди и ванилов крем

Продукти:

400 г брашно
0,25 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
3 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 щипка сол
150 г заквасена сметана
175 г краве масло (меко)
100 г краве масло (студено и твърдо)
75 г захар
0,5 ч.л. канела
340 г сладко (от ягоди или малини)
500 г ягоди
1 - 2 ч.л. пудра захар (фина)

За крема:

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
800 мл прясно мляко
100 г захар
100 г бял шоколад
50 г краве масло
200 мл сметана (млечна)
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 пак. желатин Dr.Oetker
40 мл вода (студена)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне на блатовете

Загрейте предварително фурната до 200 °C или 180 °C с вентилатор. Смесете 250 г от брашното заедно с бакпулвера и ги пресейте в купа. Добавете 2 пакетчета ванилена захар, солта, заквасената сметана и 175 г меко масло. Разбъркайте за кратко с миксер с куки за тесто, след което отново за кратко замесете с ръце, докато се получи гладко тесто.

Увийте тестото в свежо фолио и охладете за кратко в хладилник. Междувременно смесете останалите 150 г брашно, 75 г захар, третото пакетче ванилена захар и канелата в отделна купа. Добавете 100 г студено масло на малки кубчета и претрийте бързо с ръце, за да се получи ронливо тесто.

Разделете охладеното тесто на 3 равни части и разточете върху хартия за печене на кръгли кори с диаметър 22-24 см – ако е необходимо, очертайте кръга с дъното на форма за печене, за да са равни блатовете. Набодете всеки от блатовете няколко пъти с вилица и поръсете с 1/3 от тестото на трохи.

Прехвърлете с хартията за печене в плитка тава и печете в предварително загрятата фурна до златисто. Веднага извадете готовия  блат от фурната, нека се охлади напълно върху кухненска решетка. Повторете с останалите 2 блата, като последния блат нарежете на 12 равни триъгълни парчета, докато е още горещ, и оставете да се изстине.

2

Приготвяне на крема

Накиснете предварително желатина в студената вода за 5-10 мин. Пригответе ваниловия пудинг според инструкциите на опаковката, като използвате 800 мл прясно мляко и 100 г захар. Отстранете от котлона, след около минута добавете белия шоколад, маслото и накиснатия желатин и разбъркайте, докато се разтопят. Охладете крема на ледена водна баня.

Разбийте млечната сметана и ванилената захар до меки връхчета и прибавете на части към охладения крем, като разбърквате с шпатула от долу нагоре, докато се смесят. Оставете за 15-20 мин в хладилника да стегне леко.

3

Сглобяване на тортата

Прехвърлете крема в пош с голям звездовиден накрайник. Намажете двата цели блата със сладко от ягоди. Нарежете свежите ягоди на филийки и подредете върху блатовете. Шприцовайте 12 розички по периферията на всеки блат, като оставите около 1/2 см борд. Запълнете и останалата част от блата с крем.

Поставете внимателно единия блат върху другия и най-отгоре подредете като ветрило нарязаните триъгълници. Оставете в хладилника да се охлади поне за 1 час. Преди да поднесете тортата, поръсете с пудра захар и я нарежете с назъбен нож (за хляб).

4

Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking за още интересни рецепти.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: