Flag

Многолистна торта с крем Брюле

6 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Ако изненадващо ви се наложи да приготвите ефектен десерт или ви се прииска да поглезите любимите, многолистната торта с крем брюле е чудесно предложение
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
2 пак.Оригинален пудинг крем Брюле
1 лпрясно мляко
80 гзахар
400 гфини кори (за баница) (1 пакет)
60 гкраве масло (разтопено)
4 - 5 с.л.пудра захар
200 гмалини
Picture - Оригинален пудинг крем Брюле
1

Приготвяне

Загрейте предварително фурната до 200 °C или 180 °C с вентилатор. Покрийте дъното на 2 плитки тави с хартия за печене. Измийте малините и подсушете върху кухненска хартия. Разопаковайте корите и разгънете, както са на куп. С помощта на подходящ съд с диаметър 18-20 см и остър нож очертайте 2 отделни кръга върху корите и изрежете кръговете с кухненска ножица – ще получите около 24-28 отделни кръгли кори.

2

Намажете първата кора с разтопено масло и поръсете през цедка с пудра захар. Покрийте с втората кора, отново намажете с масло, поръсете с пудра захар и поставете в приготвената тава.



Повторете с останалите кори, като разполагате максимален брой в тавата, без да ги застъпвате. Печете последователно 4-5 мин в предварително загрята до 200 °C или 180 °C с вентилатор фурна, или до златисто. Готовите кори подреждайте върху покрита с хартия за печене решетка – да се охладят.

3

Крем

Пригответе пудинг крема Брюле според указанията на опаковката и охладете на ледена или водна баня, като разбърквате непрекъснато, за да не се образува коричка.

4

Сглобяване

Поставете първата двойка изпечени кори върху подходящ поднос или тортена чиния, като фиксирате леко с крем на дъното, за да не мърда. Покрийте с 2 до 3 с.л. крем Брюле, като оставяте около 1–1.5 см от периферията на корите непокрити. Поставете отгоре следващата двойка кори и повторете процедурата с крема. Повторете и с останалите кори и крем, като завършите с кори. Оставете тортата настрани за 30-40 мин, до 1 час – да стегне кремът.
Декорирайте готовата торта с малини и поръсете през цедка с пудра захар. Поднесете с напитка по избор.

5

Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.