Flag

Мариновани гъби

about 5 - 6 буркана ((700 мл))
Средно ниво на сложност
40
Салатка, гарнитура или допълнение към ястието
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
5,5 кггъби (пачи крак)
1 пак.Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
300 млоцет (6% или 9%)
150 гзахар
1 пак.консервант Dr.Oetker
Picture - Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
Picture - консервант Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте и почистете гъбите. По-малките гъбки оставете цели, а по-големите разрежете на половинки или на по-малки парченца. Разделете гъбите на 4 части. В дълбок съд сипете вода, колкото да покрие дъното и я сложете да заври. Щом водата заври, прибавете първата част от гъбите. Оставете ги да поврат на слаб огън с отворен капак около 10 минути. Извадете горещите гъби с дървена лъжица и ги сложете в един от приготвените буркани. Останалите гъби пригответе по същия начин.


Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3 - 5 мин., като бъркате непрекъснато. След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите. След като свалите маринатата от котлона, прибавете към нея консерванта. Разбъркайте я добре и я излейте още гореща върху гъбите. Разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага.