“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Мариновани гъби

Салатка, гарнитура или допълнение към ястието

about 5 - 6 буркана ((700 мл))

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Мариновани гъби

Продукти:

5,5 кг гъби (пачи крак)
1 пак. Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
300 мл оцет (6% или 9%)
150 г захар
1 пак. консервант Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте и почистете гъбите. По-малките гъбки оставете цели, а по-големите разрежете на половинки или на по-малки парченца. Разделете гъбите на 4 части. В дълбок съд сипете вода, колкото да покрие дъното и я сложете да заври. Щом водата заври, прибавете първата част от гъбите. Оставете ги да поврат на слаб огън с отворен капак около 10 минути. Извадете горещите гъби с дървена лъжица и ги сложете в един от приготвените буркани. Останалите гъби пригответе по същия начин.

Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3 - 5 мин., като бъркате непрекъснато. След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите. След като свалите маринатата от котлона, прибавете към нея консерванта. Разбъркайте я добре и я излейте още гореща върху гъбите. Разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага.