Flag

Мариновани чушки

about 6 - 7 буркана ((700 мл))
Средно ниво на сложност
40
Хрупкави и добре мариновани чушчици
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Добавете една люта чушка, ако искате да придадете пикантен вкус на туршията. 
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
3 кгчушки (червени, зелени, жълти)
about 1 - 2 бр.магданоз връзки
1 ч.л.пипер (на зърна черен)
1 пак.Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1,75 лвода
300 млоцет (6% или 9%)
150 гзахар
Picture - Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте чушките, почистете ги от семето и около 1/3 нарежете на кръгчета. Измийте магданоза и при нужда му скъсете дръжките. Напълнете бурканите със целите чушки, като между тях поставяте кръгчетата чушки, стръкове магданоз и зърната пипер.


Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3 - 5 мин., като бъркате непрекъснато. След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите. Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. По желание може да добавите клонки копър. Затворете бурканите веднага.

Съвет за рецептата

  • Добавете една люта чушка, ако искате да придадете пикантен вкус на туршията.