“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Марципанова торта сърце

Сърце, пълно с райски крем

about 8 - 10 парчета (/парченца)

100 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Марципанова торта сърце

Кексово тесто:

200 г сушени плодове (кайсии)
200 г суров марципан
200 г масло
100 г захар
about 3 г сол (щипка)
1 бр. лимони (настърганa кора от един лимон)
4 бр. яйца
250 г пшеничено брашно
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
75 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
25 г шамфъстък (натрошен)

Маслено тесто:

150 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
50 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
100 г масло

Пълнеж:

250 мл вода
500 мл нектар (кайсиев)
3 пак. крем Парадиз ванилия Dr.Oetker
500 г масло
50 г масло (кокосово)
2 с.л. конфитюр (кайсиев)

В допълнение:

50 ч.л. захар (счукана)

За зелената захарна глазура:

60 г пудра захар
3 с.л. вода
1 пак. четири сладкарски цвята Dr.Oetker

Глазура за украса на малките сърца:

20 г пудра захар
1 ч.л. вода

preparation

Приготвяне

1

Кексово тесто

Разбийте марципана и маслото до кремообразна смес в купа с миксер и добавете захарта, солта и лимоновата коричка. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около 1/2 минута. Пресейте брашното, бакпулвера и Густина в купа и след това постепенно го объркайте в сместа. На края добавете нарязаните сушени кайсии и шам-фъстък. Полученото тесто разстелете равномерно в предварително намаслена форма за торта сърце(с дължина около 26 см). Печете блата в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 40 мин.След изпичане извадете „сърцето” върху метална скара и оставете да се охлади за около 10 мин. След това разрежете хоризонтално блата на три равни платки.

2

Масленото тесто

Пресейте брашното и бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбъркайте с миксер първо на най-ниската, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто. Върху хартия за печене разточете тестото с по-голям диаметър от 26 см. От него изречете голямо сърце с формата за печене. Остатъка замесете и изрежете малки сърчица. Печете голямото сърце около 12 мин, а малките около 8 мин. След изпичане ги оставете върху метална скара да се охладят.

3

Пълнеж

Смесете нектара и водата. Добавете крема Парадиз и го разбийте с миксер за 3 мин според указанията на опаковката. В отделен съд разбийте добре маслото и към него прибавете лъжица по лъжица крема. Загрейте кокосовото масло и го добавете още горещо към крема. Напълнете шприц с 4-5 супени лъжици от крема за украса.

Сложете масления блат сърце върху тортена чиния и го намажете с конфитюр. Върху него поставете долния кексов блат и го намажете ¼ от крема. Покрийте със следващия блат и разстелете 1/3 от крема. Поставете и последния блат отгоре и намажете повърхността му и страните на торта с шпатулка. Поръсете тортата със счуканата захар и украсете с крема от шприца. Оставете да се охлади.

4

Зелената захарна глазура

Смесете пудрата захар с водата и зелен сладкарски цвят до получването на гъста глазура. Напълнете я в полиетиленово пликче. Отрежете едното ъгълче, украсете малките сърца и оставете да се втвърди. След това украсете тортата с тях.

5

Глазура за украса сърца

Смесете пудрата захар с вода до получаването на гъста глазура. Напълнете я в полиетиленово пликче. Отрежете едното ъгълче и украсете тортата и малки сърца. Оставете тортата в хладилник.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация

 Продукт

Пица Шоколад

Пица Ristorante с три вида шоколад