Марципанова торта сърце

Сърце, пълно с райски крем

about 8 - 10 парчета (/парченца)

Medium 100 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Марципанова торта сърце

Кексово тесто:

200 г сушени плодове (кайсии)
200 г суров марципан
200 г краве масло
100 г захар
about 3 г сол (щипка)
1 бр. лимони (настърганa кора от един лимон)
4 бр. яйца
250 г пшенично брашно
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
75 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
25 г шамфъстък (натрошен)

Маслено тесто:

150 г пшенично брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
50 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
100 г краве масло

Пълнеж:

250 мл вода
500 мл нектар (кайсиев)
3 пак. крем Парадиз ванилия Dr.Oetker
500 г краве масло
50 г краве масло (кокосово)
2 с.л. конфитюр (кайсиев)

В допълнение:

50 ч.л. захар (счукана)

За зелената захарна глазура:

60 г пудра захар
3 с.л. вода
1 пак. четири сладкарски цвята Dr.Oetker

Глазура за украса на малките сърца:

20 г пудра захар
1 ч.л. вода

preparation

Приготвяне

1

Кексово тесто

Разбийте марципана и маслото до кремообразна смес в купа с миксер и добавете захарта, солта и лимоновата коричка. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около 1/2 минута. Пресейте брашното, бакпулвера и Густина в купа и след това постепенно го объркайте в сместа. На края добавете нарязаните сушени кайсии и шам-фъстък. Полученото тесто разстелете равномерно в предварително намаслена форма за торта сърце(с дължина около 26 см). Печете блата в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 40 мин.След изпичане извадете „сърцето” върху метална скара и оставете да се охлади за около 10 мин. След това разрежете хоризонтално блата на три равни платки.

2

Масленото тесто

Пресейте брашното и бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбъркайте с миксер първо на най-ниската, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто. Върху хартия за печене разточете тестото с по-голям диаметър от 26 см. От него изречете голямо сърце с формата за печене. Остатъка замесете и изрежете малки сърчица. Печете голямото сърце около 12 мин, а малките около 8 мин. След изпичане ги оставете върху метална скара да се охладят.

3

Пълнеж

Смесете нектара и водата. Добавете крема Парадиз и го разбийте с миксер за 3 мин според указанията на опаковката. В отделен съд разбийте добре маслото и към него прибавете лъжица по лъжица крема. Загрейте кокосовото масло и го добавете още горещо към крема. Напълнете шприц с 4-5 супени лъжици от крема за украса.

Сложете масления блат сърце върху тортена чиния и го намажете с конфитюр. Върху него поставете долния кексов блат и го намажете ¼ от крема. Покрийте със следващия блат и разстелете 1/3 от крема. Поставете и последния блат отгоре и намажете повърхността му и страните на торта с шпатулка. Поръсете тортата със счуканата захар и украсете с крема от шприца. Оставете да се охлади.

4

Зелената захарна глазура

Смесете пудрата захар с водата и зелен сладкарски цвят до получването на гъста глазура. Напълнете я в полиетиленово пликче. Отрежете едното ъгълче, украсете малките сърца и оставете да се втвърди. След това украсете тортата с тях.

5

Глазура за украса сърца

Смесете пудрата захар с вода до получаването на гъста глазура. Напълнете я в полиетиленово пликче. Отрежете едното ъгълче и украсете тортата и малки сърца. Оставете тортата в хладилник.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: