Flag

Малинов десерт "Шоколадова целувка"

about 6 порции (/дози)
Леснa
20
Пресни малинки, потопени в крем страчатела и бисквитки
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
250 гмалини (свежи или замразени)
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
10 бр.бисквити (чаени бисквити, 70 g)
200 млсладкарска сметана
400 млпрясно мляко (студено)
1 пак.Крем Оле страчатела
За украса
about 20 - 30 гшоколадoв чипс
20 - 30 гмалини (няколко)
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Крем Оле страчатела
1

Подготовка

Почистете свежите малини, съответно размразете замразените малини. Разбъркайте ваниловата захар в малините. Оставете няколко бисквити за украса, останалите ги начупете на едри парчета. 

2

Приготвяне

Разбийте с миксер съдържанието на Крем Oле страчатела с прясното мляко първо на ниска степен за кратко, след това 3 мин на виска степен. Разбъркайте с лъжица, за да се разпределят парченца шоколад. 

След това разбийте охладената сладкарска сметана на твърд сняг в отделен съд. Ако не е подсладена, и добавете няколко лъжици захар на вкус.
 
Добавете сметаната към крема страчатела, до получаването на пухкав мус. Накрая към крема добавете парченцата бисквити и разбъркайте с лъжица.

3

Разпределете в десертните чаши, като редувате крем с овкусените малини. До сервирането съхранявайте в хладилник. 

4

Украса

Гарнирайте с бисквити и малини преди сервиране.