“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Малинов десерт "Шоколадова целувка"

Пресни малинки, потопени в крем страчатела и бисквитки

about 6 порции (/дози)

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Малинов десерт "Шоколадова целувка"

Продукти:

250 г малини (свежи или замразени)
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
10 бр. бисквити (чаени бисквити, 70 g)
200 мл сладкарска сметана
400 мл прясно мляко (студено)
1 пак. Крем Оле страчатела

За украса:

about 20 - 30 г шоколадoв чипс
20 - 30 г малини (няколко)

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

Почистете свежите малини, съответно размразете замразените малини. Разбъркайте ваниловата захар в малините. Оставете няколко бисквити за украса, останалите ги начупете на едри парчета. 

2

Приготвяне

Разбийте с миксер съдържанието на Крем Oле страчатела с прясното мляко първо на ниска степен за кратко, след това 3 мин на виска степен. Разбъркайте с лъжица, за да се разпределят парченца шоколад. 

След това разбийте охладената сладкарска сметана на твърд сняг в отделен съд. Ако не е подсладена, и добавете няколко лъжици захар на вкус.
 
Добавете сметаната към крема страчатела, до получаването на пухкав мус. Накрая към крема добавете парченцата бисквити и разбъркайте с лъжица.

3

Разпределете в десертните чаши, като редувате крем с овкусените малини. До сервирането съхранявайте в хладилник. 

4

Украса

Гарнирайте с бисквити и малини преди сервиране.