Маков кекс „Яйце с изненада“

Вкусна сладка Великденска изненада

20 парчета (/парченца)

Medium 80 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Маков кекс „Яйце с изненада“

Маков кекс:

125 г краве масло
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
3 г сол
2 бр. яйца (размер M)
170 г пшенично брашно
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Макова смес:

125 г макови семена
600 мл прясно мляко
25 г краве масло
40 г захар
1 бр. яйца (размер M)

Карамелов кекс:

30 г краве масло
50 г бисквити карамелови
3 бр. яйца (размер M)
3 с.л. вода топла
50 г кафява захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
3 г сол
75 г пшенично брашно
0,5 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
25 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
10 г кувертюр настърган тъмен

Крем:

400 г сирене крема
1 бр. лимони (сока)
0,5 пак. желатин Dr.Oetker
200 г сметана (студена сладкарска)
100 г пудра захар

Допълнително:

30 бр. мини шоколадови яйца
30 бр. марципанови морковчета

preparation

Приготвяне

Кекс

Разбийте маслото на крем в купа с миксер. Добавете захарта, ваниловата захар и солта до получаване на хомогенна смес. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около половин минута. Пресейте брашното, бакпулвера и разбъркайте в масления крем.

1

Маковата смес

Смелете маковото семе, добавете млякото и захарта и разбъркайте много добре. Разтопете маслото в съд за варене на ниска температура. Добавете към него маковата смес и загрейте за още минута и половина. Оставете сместа да се накисне за още 15 мин. След като изстине напълно добавете яйцето.

 В предварително намаслена форма за кекс добавяйте като редувате на порции малко от тестото и малко от маковата смес. Печете на най-ниското ниво на загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 50 мин. След изпичане изчакайте 10 мин., след което извадете от формата и оставете да охлади върху решетка.

 Почистете формата за кекс и отново я намаслете и набрашнете.

2

Карамелов кекс

Начупете карамеловите бисквити в торбичка за замразяване като разточвате върху нея с помощта на точилка.

 Разбийте яйцата с топлата вода на пяна с миксер на най-висока степен. Смесете захарта с ванилената зайар и солта, добавете за към яйцата за минута и бъркайте още 2 мин с миксер. Добавете предварително пресятото брашно с бакпулвера и нишестете към сместа и разбъркайте. Добавете внимателно разтопеното маслото, карамелените бисквити и настъргания шоколад. Изсипете тестото в намаслената форма. Печете на най-ниското ниво на загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 40 мин. След изпичане изчакайте 10 мин., след което извадете от формата и оставете да охлади върху решетка.

 Поставете маковия кекс наопаки върху тортена чиния и върху него карамеления кекс, така че да съвпаднат отворите. Напълнете получената дупка дребни сладкиши и бонбони. С помощта на фолио направете капаче и поставете върху отвора.
 

3

Крем

Разбийте крема сиренето с лимоновия сок и накрая добавете захарта. Накиснете половината пакетче желатин с няколко лъжици вода, загрейте на водна баня докато се разтвори напълно. Важно: желатинът не трябва да за завира. Разбийте сметаната и добавете от нея няколко лъжици в разтворения желатин. След това добавете желатина в купата с разбитата сметана и разбъркайте в нея и разбитото крема сирене. Намажете с крема и оставете за поне час в хладилника. Малко преди сервиране украсете с великденските елементи.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: