за рецептата Маков кекс „Яйце с изненада“
125 г | краве масло |
100 г | захар |
1 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
3 г | сол |
2 бр. | яйца (размер M) |
170 г | пшенично брашно |
2 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
125 г | макови семена |
600 мл | прясно мляко |
25 г | краве масло |
40 г | захар |
1 бр. | яйца (размер M) |
30 г | краве масло |
50 г | бисквити карамелови |
3 бр. | яйца (размер M) |
3 с.л. | вода топла |
50 г | кафява захар |
1 пак. | бурбонска ванилова захар Dr.Oetker |
3 г | сол |
75 г | пшенично брашно |
0,5 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
25 г | Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker |
10 г | кувертюр настърган тъмен |
400 г | сирене крема |
1 бр. | лимони (сока) |
0,5 пак. | желатин Dr.Oetker |
200 г | сметана (студена сладкарска) |
100 г | пудра захар |
30 бр. | мини шоколадови яйца |
30 бр. | марципанови морковчета |
Разбийте маслото на крем в купа с миксер. Добавете захарта, ваниловата захар и солта до получаване на хомогенна смес. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около половин минута. Пресейте брашното, бакпулвера и разбъркайте в масления крем.
Смелете маковото семе, добавете млякото и захарта и разбъркайте много добре. Разтопете маслото в съд за варене на ниска температура. Добавете към него маковата смес и загрейте за още минута и половина. Оставете сместа да се накисне за още 15 мин. След като изстине напълно добавете яйцето.
В предварително намаслена форма за кекс добавяйте като редувате на порции малко от тестото и малко от маковата смес. Печете на най-ниското ниво на загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 50 мин. След изпичане изчакайте 10 мин., след което извадете от формата и оставете да охлади върху решетка.
Почистете формата за кекс и отново я намаслете и набрашнете.
Начупете карамеловите бисквити в торбичка за замразяване като разточвате върху нея с помощта на точилка.
Разбийте яйцата с топлата вода на пяна с миксер на най-висока степен. Смесете захарта с ванилената зайар и солта, добавете за към яйцата за минута и бъркайте още 2 мин с миксер. Добавете предварително пресятото брашно с бакпулвера и нишестете към сместа и разбъркайте. Добавете внимателно разтопеното маслото, карамелените бисквити и настъргания шоколад. Изсипете тестото в намаслената форма. Печете на най-ниското ниво на загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 40 мин. След изпичане изчакайте 10 мин., след което извадете от формата и оставете да охлади върху решетка.
Поставете маковия кекс наопаки върху тортена чиния и върху него карамеления кекс, така че да съвпаднат отворите. Напълнете получената дупка дребни сладкиши и бонбони. С помощта на фолио направете капаче и поставете върху отвора.
Разбийте крема сиренето с лимоновия сок и накрая добавете захарта. Накиснете половината пакетче желатин с няколко лъжици вода, загрейте на водна баня докато се разтвори напълно. Важно: желатинът не трябва да за завира. Разбийте сметаната и добавете от нея няколко лъжици в разтворения желатин. След това добавете желатина в купата с разбитата сметана и разбъркайте в нея и разбитото крема сирене. Намажете с крема и оставете за поне час в хладилника. Малко преди сервиране украсете с великденските елементи.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: