“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Маков кекс „Яйце с изненада“

Вкусна сладка Великденска изненада

20 парчета (/парченца)

Medium 80 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Маков кекс „Яйце с изненада“

Маков кекс:

125 г масло
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
3 г сол
2 бр. яйца (размер M)
170 г пшеничено брашно
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Макова смес:

125 г макови семена
600 мл прясно мляко
25 г масло
40 г захар
1 бр. яйца (размер M)

Карамелов кекс:

30 г масло
50 г бисквити карамелови
3 бр. яйца (размер M)
3 с.л. вода топла
50 г кафява захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
3 г сол
75 г пшеничено брашно
0,5 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
25 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
10 г кувертюр настърган тъмен

Крем:

400 г сирене крема
1 бр. лимони (сока)
0,5 пак. желатин Dr.Oetker
200 г сметана (студена сладкарска)
100 г пудра захар

Допълнително:

30 бр. мини шоколадови яйца
30 бр. марципанови морковчета

preparation

Приготвяне

Кекс

Разбийте маслото на крем в купа с миксер. Добавете захарта, ваниловата захар и солта до получаване на хомогенна смес. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около половин минута. Пресейте брашното, бакпулвера и разбъркайте в масления крем.

1

Маковата смес

Смелете маковото семе, добавете млякото и захарта и разбъркайте много добре. Разтопете маслото в съд за варене на ниска температура. Добавете към него маковата смес и загрейте за още минута и половина. Оставете сместа да се накисне за още 15 мин. След като изстине напълно добавете яйцето.

 В предварително намаслена форма за кекс добавяйте като редувате на порции малко от тестото и малко от маковата смес. Печете на най-ниското ниво на загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 50 мин. След изпичане изчакайте 10 мин., след което извадете от формата и оставете да охлади върху решетка.

 Почистете формата за кекс и отново я намаслете и набрашнете.

2

Карамелов кекс

Начупете карамеловите бисквити в торбичка за замразяване като разточвате върху нея с помощта на точилка.

 Разбийте яйцата с топлата вода на пяна с миксер на най-висока степен. Смесете захарта с ванилената зайар и солта, добавете за към яйцата за минута и бъркайте още 2 мин с миксер. Добавете предварително пресятото брашно с бакпулвера и нишестете към сместа и разбъркайте. Добавете внимателно разтопеното маслото, карамелените бисквити и настъргания шоколад. Изсипете тестото в намаслената форма. Печете на най-ниското ниво на загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 40 мин. След изпичане изчакайте 10 мин., след което извадете от формата и оставете да охлади върху решетка.

 Поставете маковия кекс наопаки върху тортена чиния и върху него карамеления кекс, така че да съвпаднат отворите. Напълнете получената дупка дребни сладкиши и бонбони. С помощта на фолио направете капаче и поставете върху отвора.
 

3

Крем

Разбийте крема сиренето с лимоновия сок и накрая добавете захарта. Накиснете половината пакетче желатин с няколко лъжици вода, загрейте на водна баня докато се разтвори напълно. Важно: желатинът не трябва да за завира. Разбийте сметаната и добавете от нея няколко лъжици в разтворения желатин. След това добавете желатина в купата с разбитата сметана и разбъркайте в нея и разбитото крема сирене. Намажете с крема и оставете за поне час в хладилника. Малко преди сервиране украсете с великденските елементи.