Flag

Лимоново-бадемови елхички

about 28 парчета (/парченца)
Леснa
60
Сладки кулички с коледен аромат
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Може да съхранявате елхичките до две седмици в добре затворени кутии.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Маслено тесто
150 гпшенично брашно
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
50 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
5 капкиесенция лимон Dr.Oetker
125 гкраве масло
50 гбадеми (смлени)
Допълнително
1 с.л.какао премиум Dr.Oetker
Украса
2 пак.глазура лимон
1 пак.цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
1 пак.захарни перли Dr.Oetker
1 пак.захарни звезди Dr. Oetker
1 пак.захарни елхички Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - есенция лимон Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker
Picture - цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
Picture - захарни перли Dr.Oetker
Picture - захарни звезди Dr. Oetker
1

Маслено тесто

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Разделете тестото на две и в едната половина омесете какаото.


От всяка половина оформете рула с дължина 28 см и нарежете всяко на14 еднакви порции. Всяка порция разделете на пет части като всяка е по-малка от предходната и оформете топчета. Притиснете всяка, за да се оформи кръгче. Наредете кръгчетата върху тава, застлана с хартия запечене. Печете около 7 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.


След изпичане извадете куличките с хартията за печене върху метална решетка и оставете се охладят.

2

Украса

Пригответе глазурата според указанието на опаковката. Напълнете я в здрава полиетиленова торбичка, изрежете ъгълчето и намажете всяка кръгла бисквитка. Оформете конус от пет различни по големина бисквитки, като започнете с най-голямата и ги прилепите една върху друга. Украсете със захарен шрифт и украсете с захарните формички: звезди, перли или елхички.

Съвет за рецептата

  • Може да съхранявате елхичките до две седмици в добре затворени кутии.