“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Крем-десерт страчатела с ягоди

Лек сметанов крем с желе от ягоди за пълнеж

about 4 порции (/дози)

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Крем-десерт страчатела с ягоди

Продукти:

100 г кантучини
300 мл прясно мляко
100 мл сладкарска сметана
1 пак. Крем Оле страчатела

За ягодовото пюре:

300 г ягоди (пресни или замразени)
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 с.л. лимонов сок

За украса:

1 пак. Захарни пеперуди Dr.Oetker
1 стрък мента (листенца)

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

Начупете кантучините на едро. 

2

Ягодово пюре

Измийте ягодите или съответно ги размразете. Оставете няколко за украса. Останалите ги почистете. Нарежете половината от тях на ситно, а другата половина намачкайте на пюре. Добавете парченцата ягоди в пюрето заедно с ванилената захар и овкусете със лимоновия сок. 

3

Приготвяне

Смесете студеното прясно мляко и сладкарската сметана в съд за разбъркване. Добавете крема. Разбивайте с миксер първо за кратко на ниска степен, след това 3 мин  на висока степен. 

4

Разпределете половината от крема в десертните чаши. Върху него разпределете малко ягодово пюре, поръсете отгоре с кантучини. Върху тях добавете останалия крем и накрая отново завършете с ягодово пюре. Съхранявайте в хладилник до сервиране. 

5

Украса

Преди сервиране украсете с пеперуди и листенца мента.