Flag

Крамбъл с ябълки

8 - 10 парчета (/парченца)
Леснa
40
Да посрещнем есента у дома с ухание на ванилия, стафиди и печени ябълки
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
600 гбрашно
300 гзахар (фина)
370 гкраве масло (разтопено)
2 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
За пълнежа
50 гкраве масло
1,2 кгябълки (за предпочитане сорт Грени Смит)
130 гкафява захар (по възможност Демерара)
0,25 ч.л.индийско орехче
1 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
80 гстафиди (тъмни)
70 горехи (нарязани)
1 малкопудра захар (за поръсване)
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1

Загрейте фурната до 180 °C. В голяма купа сложете брашното, захарта и разтопеното маслото и разбъркайте добре. Половината от получената смес разстелете в тава с размери 20x30 см, покрита с хартия за печене.

Приберете в хладилника за 10 минути, за да стегне. Сложете във фурната и печете 20-25 минути, докато стане леко златисто. Извадете и охладете. 

2

Обелете ябълките, почистете ги от семената и ги нарежете на кубчета. За пълнежа сложете ябълките, маслото и захарта в касерола и гответе около 10 минути, като разбърквате често. Излейте отделената течност и върнете съда на котлона за 2-3 минути, докато ябълките са напълно сухи.

Свалете съда от котлона и добавете стафидите, орехите, индийското орехче и есенцията ванилия. Разбъркайте добре и оставете сместа да се охлади. Разстелете плънката върху тестото и поръсете с останалата смес с брашно, захар и масло.

Печете още 35-40 минути, докато крамбълът стегне и стане златист. Охладете десерта в тавата, поръсете с пудра захар и нарежете на квадрати.