“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Кралски мраморен пудинг

Шоколадът среща ванилията в кралски вкус

about 4 порции (/дози)

20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Кралски мраморен пудинг

Пудинг ванилия:

1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
3 с.л. захар (50 г)
500 мл прясно мляко

Пудинг шоколад:

1 пак. Oригинален пудинг шоколад Dr.Oetker
4 с.л. захар (60 г)
500 мл прясно мляко

preparation

Приготвяне

1

Пудинг ванилия

Смесете съдържанието на пакетчето със захарта с 4 с.л. мляко. Останалото мляко сложете да заври.Свалете свареното мляко от котлона и към него прибавете приготвената смес. Сложете отново на тихогън за около минута като бъркате непрекъснaтo до сгъстяване. Свалете от котлона и оставете горещия пудинг настрана.

2

Пудинг шоколад

Пригответе пудинг шоколад по гореописания начин както пудинг ванилия с предвидените продукти за него.

Изплакнете формичките за пудинг със студена вода. След това ги напълнете до половината с добре разбъркания горещ ванилов пудинг и веднага допълнете с шоколадовия пудинг. Потопете една супена лъжица, завъртете я спираловидно и я издърпайте. Така ще постигнете желания мраморен ефект. Оставете пудинга най-малко 3-4 часа в хладилника, за да стегне.

Отделете внимателно коричката на добре втвърдения пудинг с върха на нож от стените на формата и обърнете върху десертни чинии. По желание може да поръсите десерта шоколадов чипс.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация