“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Козунак със заквасена сметана и плънка от какао и шоколад

Рецепта от блог Вкусното ми Хоби със Страст и Любов

10 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Козунак със заквасена сметана и плънка от какао и шоколад

Продукти:

2 бр. яйца
1 бр. белтъка
150 г захар
100 мл прясно мляко
1 пак. суха мая Dr.Oetker
100 г заквасена сметана
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
1 ампула есенция ром Dr.Oetker
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
60 г масло
30 мл олио
600 г брашно за козунак

За намазване:

1 бр. жълтъци
1 с.л. прясно мляко

За плънката:

100 г шоколадови парченца
3 - 4 с.л. какао премиум Dr.Oetker

За поръсване:

1 с.л. захар
2 - 3 с.л. бадеми

preparation

Приготвяне

1

Разтворете маята и 1-2 чаени лъжички захар от количеството в рецептата в хладкото прясно мляко, разбъркайте добре. Оставете настрани за 10 минути, докато маята се активира и сместа увеличи обема си. Разбийте в голяма купа с кухненска тел яйцата, белтъка и захарта. Прибавете заквасената сметана, есенцията ром, бурбонската ванилова захар и ортокаловите корички. Прибавете и активираната мая към течните съставки.

2

В друга голяма купа, поставете половината от брашното и направете по средата кладенче. Изсипете течните съставки в него и разбъркайте добре с шпатула, докато всички продукти се смесят добре. Започнете да прибавяте от брашното и месете с ръка, докато тестото започне да се оформя на топка. След това извадете тестото на поръсен с брашно работен плот, омесете много добре, докато спре да се лепи по ръцете, най-малко 15 минути. След това, започнете да прибавяте към тестото от смесените разтопено масло и олио. Разтягайте и месете тестото, докато поеме мазнината. Повтаряйте това, до изчерпване на количеството мазнина.

3

Готовото тесто, поставете в голяма купа и го покрийте с найлоново фолио и кухненска кърпа. Оставете го в топло помещение, докато увеличи обема си два-три пъти.

4

Намажете с мазнина форма за кекс с диаметър 25-26 сантиметра. След като тестото втаса го разделете на две равни части. Оформете, като направите дълги фитили разточете ги с точилка и поставете плънката от шоколадови капки и пълномаслено какао. Оформете тестото, като се стараете плънката да остане в него, тако че да получите отново дълги фитили. Оплетете и поставете оформеното тесто във формата за печене. Покрийте тестото отново с фолио и го оставете да втаса за 20-30 минути.

5

След това, намажете козунака с жълтък разбит с прясно мляко и поръсете с бадемите и захарта.

6

Печете първоначално на 180°С за 10 минути, след което намалете градусите на 160°C и печете още 40-45 минути до готовност.

7

За още идеи може да посетите блог Вкусното ми Хоби със Страст и Любов

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация