Козуначени охлювчета по шведски с канела и ядки

Ароматни сладки с канела или със сушени боровинки и разнообразие от ядки

about 40 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Козуначени охлювчета по шведски с канела и ядки

Тесто със суха мая за печене:

250 мл прясно мляко
75 г краве масло
500 г пшенично брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1 ч.л. сол
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 ч.л. кардамон

Канелен пълнеж:

10 г краве масло
1 с.л. канела на прах
30 г захар кафява или бяла

Пълнеж с ядки:

30 г краве масло
25 г сушени червени боровинки
100 г ядки (лешници, орехи илибадеми)
1 бр. белтъка

Допълнително:

1 бр. жълтъци
1 с.л. прясно мляко

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Загрейте млякото и разтопете маслото в него. Пресейте брашното, разбъркайте сухата мая в него и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

2

Канелен пълнеж

Разтопете маслото. Смесете канелата със захарта.

3

Пълнеж с ядки

Разтопете маслото. Нарежете на ситно боровинките. Смесете накълцаните ядки с маслото, боровинките и белтъка.

Върху леко набрашнена повърхност размесете втасалото тестото за кратко. Разделете тестото на две и разточете всяка половина на правоъгълна кора с размери 40х20 см.

4

За канелените охлювчета

Намажете едната половина на тестото с разтопеното масло и канелата със захар. Навийте на руло откъм дългата страна и го нарежете на 20 филийки. Наредете ги върху хартия за печене и оставете на топло място отново да втасат, докато увеличат обема си.

5

Охлювчета с ядки

Върху втората половина намажете пълнежа от ядки. Навийте на руло откъм дългата страна и го нарежете на 20 филийки. Наредете ги върху хартия за печене и оставете на топло място за около 20 мин., за да увеличат обема си.

6

Допълнително

Разбийте жълтъка с млякото и намажете със сместа всички сладки.

Печете около 11 мин. в средата на предварително загрята фурна на 220°C при горен и долен нагревател или на 200°C при горещ въздух. След изпичане издърпайте сладки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят или сервирайте топли.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: