Поднесете един уникален козуначен венец с ароаматен пълнеж от нуга и орех.
за рецептата Козуначен венец с пълнеж от орехи и нуга
200 мл | прясно мляко |
75 г | краве масло |
500 г | пшенично брашно |
1 пак. | суха мая Dr.Oetker |
1 ч.л. | сол |
100 г | захар |
1 пак. | бурбонска ванилова захар Dr.Oetker |
1 ч.л. | кардамон (смлян) |
0,5 ч.л. | канела (смляна) |
1 бр. | яйца |
2 бр. | жълтъци |
200 г | лешникова нуга (или кувертюр) |
60 г | краве масло (меко) |
50 г | захар |
2 бр. | белтъка |
200 г | орехи (смлени) |
2 с.л. | сладко (от кайсии) |
2 с.л. | вода |
Загрейте млякото и в него разтопете маслото. Разбъркайте старателно брашното и маята в купа. Добавете останалите съставки и топлата млечно-маслена смес и разбъркайте всичко с миксер (куки за тесто) за кратко на най-ниската степен, след това на най-високата за около 5 минути, за да се образува гладко тесто.
Покрийте тестото и го оставете да втаса на топло място, докато видимо увеличи обема си. Постелете тава с хартия за печене.
Нарежете нугата на много малки кубчета. Смесете маслото, захарта, белтъка и орехите в купа и разбийте с миксер до кремообразна маса.
Разточете тестото върху леко набрашнена работна повърхност на правоъгълник (60х35 см). Върху него разпределете равномерно ореховата смес и я поръсете с кубчетата нуга.
Навийте тестото от дългата страна и го разрежете на две половини по дължина. Завийте двете нишки тесто една около друга и оформете ринг с дупка по средата. Внимателно прищипете краищата един в друг.
Загрейте фурната предварително на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C с вентилатор. Изчакайте тестото да втаса за още половин час в тавата, след което изпечете за 40 минути. Сложете козуначения венец заедно с хартията за печене върху кухненска решетка да изстине.
Смесете сладкото с водата в малка тенджера и оставете да заври за кратко. Намажете козунака с топлата плодова смес, изчакайте да изстине и поднесете.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: