Козуначен венец с пълнеж от орехи и нуга

Козуначен венец с пълнеж от орехи и нуга

20 парчета (/парченца)

Лесно 40 Minutes

Поднесете един уникален козуначен венец с ароаматен пълнеж от нуга и орех.

Съставки

Съставки

за рецептата  Козуначен венец с пълнеж от орехи и нуга

За тестото:

200 мл прясно мляко
75 г краве масло
500 г пшенично брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1 ч.л. сол
100 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 ч.л. кардамон (смлян)
0,5 ч.л. канела (смляна)
1 бр. яйца
2 бр. жълтъци

За плънката:

200 г лешникова нуга (или кувертюр)
60 г краве масло (меко)
50 г захар
2 бр. белтъка
200 г орехи (смлени)

За глазура:

2 с.л. сладко (от кайсии)
2 с.л. вода

preparation

Приготвяне

1

За тестото

Загрейте млякото и в него разтопете маслото. Разбъркайте старателно брашното и маята в купа. Добавете останалите съставки и топлата млечно-маслена смес и разбъркайте всичко с миксер (куки за тесто) за кратко на най-ниската степен, след това на най-високата за около 5 минути, за да се образува гладко тесто.

Покрийте тестото и го оставете да втаса на топло място, докато видимо увеличи обема си. Постелете тава с хартия за печене.

2

За плънката

Нарежете нугата на много малки кубчета. Смесете маслото, захарта, белтъка и орехите в купа и разбийте с миксер до кремообразна маса.

3

Сплитане на венеца

Разточете тестото върху леко набрашнена работна повърхност на правоъгълник (60х35 см). Върху него разпределете равномерно ореховата смес и я поръсете с кубчетата нуга.

Навийте тестото от дългата страна и го разрежете на две половини по дължина.  Завийте двете нишки тесто една около друга и оформете ринг с дупка по средата. Внимателно прищипете краищата един в друг.

Загрейте фурната предварително на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C с вентилатор. Изчакайте тестото да втаса за още половин час в тавата, след което изпечете за 40 минути. Сложете козуначения венец заедно с хартията за печене върху кухненска решетка да изстине.

4

За намазване

Смесете сладкото с водата в малка тенджера и оставете да заври за кратко. Намажете козунака с топлата плодова смес, изчакайте да изстине и поднесете.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: