Flag

Консервирани млади краставици

6 - 7 буркана ((370 мл))
Леснa
30
Един вечнозелен хит сред маринованите зеленчуци в буркани
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 пак.Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
2 кгкраставици (млади краставици или корнишони)
4 - 5 бр.лук (глави червен)
1 малкокопър (няколко стръка)
300 млоцет (с киселинност 6% и 9%)
1,75 млвода
150 гзахар
Picture - Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1

Стерилизирайте 6-7 букана и капачките им. Измийте и почистете краставиците от дръжките. Измийте и обелете лука и го нарежете на лунички. Нарежете копъра.

Подредете плътно зеленчуците в стерилизираните буркани. Пригответе Пикант фикс - сладко-кисела според указанието на опаковката. Смесете съдържанието на пакетчето с водата, оцета и захарта. Сложете сместа да ври за 3-5 минути, като разбърквате непрекъснато. Залейте зеленчуците с маринатата, докато е още гореща.

Затворете плътно с капачките и обърнете бурканите надолу за няколко минути. Съхранявайте на хладно и тъмно място.

2

Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов за още изкушаващи рецепти.