“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Конфитюр от ягоди и манго с черен пипер и захар с канела

Нетрадиционна комбинация на гурме конфитюр

6 буркана ((200 мл))

Easy 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Конфитюр от ягоди и манго с черен пипер и захар с канела

Продукти:

500 г ягоди
500 г манго
500 г захар
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 пак. захар с канела Dr.Oetker
10 г черен пипер (на зърна)

preparation

Приготвяне

1

Измийте, почистете и отцедете добре ягодите. Претеглете 500 г. Измийте и почистете мангото. Нарежете ги на ситно и претеглете точно 500 г.

2

Смесете плодовете в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар със съдаржанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте добре към плодовата смес. Сложете сместа да заври на средна температура при непрекъснато бъркане. Докато бъркате прибавете пакетчето със захар с канела и черен пипер. След завиране прибавете и останалата захар. След като кипне конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.

3

Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.