“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Конфитюр от ябълки с карамелизирани орехи и захар с ром

Ароматен и вкусен конфитюр

6 буркана ((200 мл))

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Конфитюр от ябълки с карамелизирани орехи и захар с ром

Продукти:

1 кг ябълки
1 кг захар
200 г орехи (карамелизирани)
1 пак. Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
1 пак. Захар с аромат ром Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Измийте, обелете, почистете и нарежете ябълките на малки кубчета. Претеглете 1 кг ябълки.

2

Сложете плодовете в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и разбъркайте добре. Сложете сместа да заври на средна температура при непрекъснато бъркане. Докато бъркате плодовата смес прибавете и пакетчето захар с ром. След завиране прибавете и останалата захар. След като кипне конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.

3

След като свалите конфитюра от котлона прибавете точно 200 г карамелизирани орехи. Разпределете сладкото в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация