“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Конфитюр от вишни, сини сливи и ароматна канела

Ароматните сливи, сладките череши, подравени с канела в конфитюр

about 6 буркана ((200 мл))

Easy 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Конфитюр от вишни, сини сливи и ароматна канела

Продукти:

500 г вишни (почистени, претеглени)
500 г сини сливи (почистени, претеглени)
1 пак. захар с канела Dr.Oetker
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 г захар

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

Измийте, почистете сливите и вишните. Нарежете ги на дребно. Претеглете 500 г вишни и 500 г сини сливи. 

2

Приготвяне

Смесете плодовете в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и захарта с канела и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. 


След завиране, прибавете останалата захар. След като кипне, мармаладът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. 


Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу за 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно място.