Flag

Конфитюр от смокини и ананас с дъх на уиски

about 5 - 6 буркана ((250 мл))
Леснa
20
Комбинация от плодове с лек алкохолен привкус
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
500 гсмокини
500 гананаси
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
500 гзахар
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
3 с.л.уиски (по желание)
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте, изчистете, нарежете на дребни парченца смокините и претеглете 500г. Изрежете горната част на ананаса заедно с листата, нарежете го на филийки и изрежете кората и вътрешната твърда част на всяко кръгче. Нарежете месото на ананаса на дребни парченца и претеглете 500г.


Смесете плодовете и лимонената киселина в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Мармаладът трябва да ври около 3 – 5 минути при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Свалете мармалада от огъня, добавете уискито и разбъркайте добре и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.


Забележка: Прибавянето на уиски намалява трайността на мармалада.