Flag

Конфитюр от сини сливи и сушени смокини

6 буркана ((200 мл))
Леснa
40
Сини сливи с спицифичния вкус на смокини за върховна наслада
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
950 гсини сливи
50 гсмокини (сушени)
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
500 гзахар
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
2 пак.захар с канела Dr.Oetker
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - захар с канела Dr.Oetker
1

Измийте, почистете сливите и ги нарежете на дребно. Претеглете 950 г. Накълцайте сушените смокини на ситно.


Смесете плодовете в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и захарта с канела и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. След като кипне, мармаладът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу за 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно място.