“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Конфитюр от кайсии, лайм, розмарин и бурбонска ванилова захар

Комбинация от вкусове и аромати на лято

6 буркана ((200 мл))

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата   Конфитюр от кайсии, лайм, розмарин и бурбонска ванилова захар

Продукти:

900 г кайсии
100 мл лайм
10 г розмарин
1 пак. Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 кг захар

preparation

Приготвяне

1

Измийте,почистете и нарежете кайсиите. Измийте добре лайма с гореща вода, обелете кората и изстискайте сока.

2

Смесете плодовете и лайма в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и разбъркайте добре към плодовата смес. Сложете сместа да заври на средна температура при непрекъснато бъркане. Малко преди да кипне прибавете и стръкчетата розмарин. След завиране прибавете останалата захар и пакетчето бурбонска захар . След като кипне конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.

3

Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация